Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – masina de weekend, buget 8,000 euro

Astazi ii cautam lui Vlad o masina de weekend si avem un buget de 8,000 euro, pentru ca face parte dintr-o secta si si-a pus buget deoparte si pentru cheltuielile de dupa.



Salut,


Ma tot folosesc de site-ul tau de cateva luni deja, timp in care am tot citit pareri despre tot felul de masini fie ca erau in bugetul meu, fie ca nu si le citesc doar ca sa mai rad sau sa invat cate ceva. Sunt curios in schimb ce parere ai avea si tu despre scenariul asta.


Sa spunem ca am un buget de 10.000 Euro pentru a achizitiona o masina de care in principiu nu am nevoie adica nu va fi o masina folosita ca sa merg la Carrefour la cumparaturi in principiu, nu o sa merg cu ea la munca zilnic dar in schimb vreau sa am o masina pentru a pleca in weekend, pentru a ma duce pana acasa (400km) pentru ca uneori sincer as prefera sa nu iau trenul si avionul nu mai este o optiune acum ca Blue Air nu mai exista.

Dat fiind bugetul, sa spunem ca asta inseamna ca probabil 8000 Euro ar putea merge spre masina iar restul sa fie pentru RCA, inmatriculare, poate niste reparatii „usoare” etc.


N-am niste conditii eliminatorii dar sa spunem ca as avea totusi niste preferinte. Ca idee, imi place foarte mult interiorul de la Opel Astra dar majoritatea anunturilor sunt fix cu 1.4 Turbo despre care nu se poate spune ca ai o parere buna. Din exterior sincer, chiar n-am nici o preferinta, o sa stau in masina, nu pe langa ea :)) Nu as vrea SUV, combi etc. fiind in Bucuresti momentan cred ca ar fi mai utila o masina „mica” tip Astra, Golf, i30 etc. dar daca crezi ca nu stiu, „merita” sa ma uit dupa un Fiat Tipo cu motorul de 1.4 care nu moare odata cu distributia sau dupa vreun SUV, o sa le iau in considerare. Este o masina SH si da, se poate strica orice, oricand, poti sa descoperi orice, oricand dar as vrea ca de principiu sa fie o masina fiabila ca idee chiar daca poate nu o sa fie cazul asta in realitate si as avea probleme cu ea. Nu vreau sa fie o masina premium sub nici o forma, nu vreau BMW, Audi, Mercedes etc., nu stiu cum isi permit toti „baietii” astia masini de genul, stiu oameni care castiga mult mai putin ca mine, au Audi A4 Avant sau BMW X3 si sufera cand se strica ceva, nu vreau sa fac parte din grupul ala. Ah si as prefera sa nu fie Euro 4, nestiind cum o sa arate legislatia, mi se pare riscant sa iau asa ceva.


Mersi,

Vlad




Fiat Tipo front aproapemasini

Raspuns



Salutare Vlad,


 


In situatia ta m-as uita mai degraba la un diesel, daca ai de gand sa il folosesti strict pentru drumuri spre casa si ca masina de weekend. In orice caz, am luat la gramada optiunile atat pe benzina cat si pe motorina si iata ce a iesit. A da, toate sunt minim Euro 5.



  • Renault Megane IV 1.5 dCi manual sau automat doar daca e dupa 2017 si are cutia automata EDC II. Altfel, ramai la manuala. Alternativa la Megane este Nissan Pulsar 1.5 dCi, care este un Megane de la Nissan.

  • VW Golf / Passat / Jetta / Seat Leon / Skoda Octavia / ce o mai fi prin grup – 2.0 TDI de 110 sau 150 cai, manual. Din toate astea preferata mea e Jetta, dar tu decizi. Berea e la tine. Atentie in schimb aici la rugina si la samsari.Skoda Rapid si Seat Toledo 1.4 TDI diesel si 1.4 benzina – aceeasi discutie ca mai sus, doar ca o clasa mai mica.

  • Fiat Tipo 1.3 diesel sau 1.4 benzina – Tipo e ok doar ca benzinarul de 1.4 e foarte puturos la drum lung, iar siguranta in caz de impact nu ma convinge.

  • Toyota Auris si Avensis 2.0 diesel de 126 cai – Asta e castigatorul meu si din prima m-am gandit la Avensis. Atentie in schimb sa fie dieselul de 126 cai, nu cel de 143 cai.

  • Toyota Corolla 1.4 diesel si 1.33 si 1.4 benzina – Acelasi lucru, doar ca e un fel de Jetta japonez pe care il vei lasa zestre la nepoti.

  • Opel Astra / Insignia / Chevrolet Cruze 1.6 benzina aspirat, daca iti e frica de 1.4 Turbo. Tehnic au fost probleme maricele pe primele motoare de 1.4 Turbo, dar astea mai noi ar trebui sa fie ok. In orice caz, benzinarul de 1.6 aspirat e mult mai fiabil.

  • Hyundai Elantra si Kia Cee’d cu efectiv orice motor. Mentiune speciala pentru Hyundai Elantra 1.6 benzina aspirat, o masina simpla cu care iti faci treaba.

  • Ford Focus 1.6 benzina aspirat si 1.6 EcoBoost – O alta masina excelenta la tot, doar ca tot manuala.


 


 


Ce as alege din lista asta?


Personal as alege Avensis 2.0 diesel de 126 cai, Ford Focus 1.6 EcoBoost de 150 cai si Opel Astra 1.6 benzina aspirat de 115 cai. In ordinea asta.


Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!


Succes!


Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!



 


*Intrebat de catre Vlad in data de 7 Iulie 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]


Scrie un raspuns
  • Zarax

    2024-08-07 09:05:38

    Am facut eu „greseala” sa iau Avensis cu 143cp. Dupa 50.000km, nu pot spune ca a avut probleme notabile. Cand am luat masina mi-a mancat 2l de ulei in 10,000km, dar apoi am trecut la ulei de calitate si s-a redus considerabil. In rest, apa, paie si bataie.

  • AproapeMasini

    2024-07-15 17:42:06

    Buna Alexandra, As evita cutiile automate de la Toyota si de la Nissan. La Toyota e posibil ca motorizarile mai mici sa aiba cutia Multimode care nu e cea mai wow, iar Nissan are cutii automate CVT si nu au fost niciodata punctul lor forte. Iar la Toyota nu recomand benzinarele de 1.6 si 1.8 pentru ca au Valvematic si te costa undeva la 5-6000 lei, cand va pica (e o chestiune de cand, nu de daca). Motoarele de 1.33 si 1.4 de pe Auris in schimb sunt ok, nu au Valvematic. Pentru benzina automat, in bugetul asta, m-as orienta spre grupul Hyundai / Kia, stilul Hyundai i20 si Kia Rio, cat si Hyundai i30 si Kia Cee’d benzina automat. Si ar mai fi si Mitsubishi, daca gasesti. Succes!

  • Alexa

    2024-07-15 15:58:30

    Am nimerit la fix topicul asta, caci sunt gand la gand cu viitorul cumparator, doar ca eu o voi folosi mai des, si de oras si in afara (nu stiu exact ce vreau si ce e bun). Am tot mers pe idee de Toyota sau Nissan, musai cutie automata, musai benzina. Tu ai spus ca in top e Toyota Avensis sau Auris, insa le-ai mentionat pe cele pe motorina. Pe benzina nu sunt ce trebuie?

  • AproapeMasini

    2024-07-15 09:18:58

    Sa speram doar ca nu isi va cumpara un Citroen C3 Pluriel.

  • Silviu

    2024-07-13 13:38:24

    Și chiar daca nu ești de acord cu mine ( see what I did there ! 😉 ) tot merita inclus pe lista aia scurta .

  • Silviu

    2024-07-13 13:34:31

    Pai lucram cu materialul clientului. Se găsesc Accord și la 8500 euro cu km decenți. Bugetul lui ar fi 10k euro deci se încadrează fara probleme cu tot cu RCA și înmatriculare. Omul a zis că vrea să meargă mai mult în afara localității drept urmare consumul nu va fi un factor important, la cutia de 6 trepte va scoate un 6.5 -7 fara probleme. Partea cu rugina se poate verifica extrem de ușor. Iar de obicei Accord euro 4 are problema asta cu rugina, cel euro 5 nu prea mai are fiind facelift. A specificat că nu este interesat de mașini premium ( Mercedes, Audi samd). Deci îmi susțin din nou ideea că poate alege un Avensis dar va fi mult mai urat și mai slab dotat deci nu va fi cea mai buna alegere cu toate că este cu adevărat o mașină fiabilă . Rămâne Accord ca fiind cea mai înțeleaptă alegere am din toate punctele de vedere. Manual evident și 2.0 benzină. Succes !

  • AproapeMasini

    2024-07-13 10:42:05

    Salutare Silviu, Mereu trebuiesc puse in balanta necesitatile persoanei care cere ajutor. Accord e misto dar benzinarul are tendinta de a consuma, Accord in sine are probleme mari la rugina, indiferent cat se mint proprietarii de Honda intre ei, desi cei de Accord par oameni normali si accepta faptul ca are rugina. Iar cutia i-Shift de la Honda, nush ce sa zic. Plus ca masina din anuntul gasit de tine sare de bugetul de 8000. Ca asa as recomanda si Mercedes C200 CDI break sau poate chiar si un C220 CDI, dar motorul sare de 2 litri. Dar trebuie sa lucram cu materialul clientului. Succes!

  • Silviu

    2024-07-13 00:54:30

    Pentru mai multe detalii și ca sa nu fiu iar certat de proprietarul blogului ,am căutat acum pe site-ul celebru cu de toate din Romania și am găsit un Accord ,euro 5 , 2.0 benzina , cutia automată, 158k km cu 10k euro. Succes 😉

  • Silviu

    2024-07-13 00:47:34

    Eu m as uita și la o Honda Accord . Dar daca nu aș găsi as lua tot Avensis.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA