Aproape Masini

Acum avem si magazin online

JLR va reduce din gama cinci modele Jaguar cu „profit zero” anul acesta

SUV-ul F-Pace va fi singurul Jaguar care va ramane in productie din gama actuala a marcii JLR, pe masura ce marca trece la vehiculele electrice de lux.



Sursa: Jaguar.ro


Jaguar Land Rover  isi va spori marja dupa ce anul acesta a redus cinci modele cu „profitabilitate aproape de zero”, a declarat directorul general Adrian Mardell investitorilor.


Toate cele cinci modele sunt Jaguar. Modelele sunt XE berline de dimensiuni medii, berlina mare XF, masina sport F-Type, SUV compact E-Pace si SUV electric I-Pace, a declarat un purtator de cuvant al JLR pentru Automotive News Europe.


SUV-ul de dimensiuni medii F-Pace va fi singurul Jaguar care va ramane in productie din gama actuala a marcii.


JLR se indreapta spre a deveni o marca electrica de lux, primul sau EV de noua generatie care urmeaza sa fie dezvaluit anul viitor. Marca va dezvalui un concept pentru masina in SUA, una dintre pietele sale cheie, in acest an.


Jaguar intentioneaza sa lanseze trei noi modele complet electrice. Acestea vor fi construite pe o platforma numita Jaguar Electrified Architecture (JEA).


„Eliminam cinci produse, toate cu valoare mai mica. Niciunul dintre acestea nu este vehicule cu care am facut bani, asa ca le inlocuim cu vehicule noi cu arhitecturi nou proiectate”, a spus Mardell in timpul unei zile pentru investitori pe 19 iunie.


Eliminarea celor cinci modele va creste pretul mediu de vanzare al produselor JLR, a spus Mardell. In prezent, pretul mediu de vanzare este de putin peste 70.000 de lire sterline (90.000 USD), conform prezentarii JLR pentru investitori.


JLR a inregistrat cel mai bun profit anual din 2015 in anul financiar incheiat la 31 martie, la 2,2 miliarde de lire sterline inainte de impozite, la venituri record de 29 de miliarde de lire sterline.


Producatorul de automobile a revenit la succesul financiar pe spatele modelelor sale „trei mari” cu profit ridicat, Range Rover, Range Rover Sport si Land Rover Defender.


In cele trei luni pana la sfarsitul lunii iunie, Range Rover, Range Rover Sport si Defender au reprezentat 59% din vanzarile retail de 111.180 de unitati ale marcii la nivel global, a spus JLR.


Jaguar a vandut 15.324 de masini in cele trei luni pana la sfarsitul lunii iunie, comparativ cu 95.856 pentru Land Rover, arata cifrele JLR.


Jaguar F-Pace, singurul Jaguar care supravietuieste anul viitor, a fost cel mai vandut cu 5.292 de unitati, reprezentand o treime din totalul Jaguar.


JLR va lansa sase noi modele electrice in urmatorii trei ani, dintre care trei vor fi Jaguar.


Primul model, care urmeaza sa fie lansat anul viitor, va fi versiunea complet electrica a Range Rover, pentru care JLR spune ca are 39.000 de „exprimari de interes” de la potentiali clienti.


Sursa: topgear.com


„Vor suplimenta si inlocui fluxurile de venituri care sunt modeste si decretive”, a spus Mardell.


Sfarsitul modelelor Jaguar este un moment cheie in forta JLR de a deveni un jucator de lux.


„Modelul nostru de afaceri nu va fi o succesiune de marketing variabil  si cheltuieli fixe de marketing pentru a incerca sa ne mentinem fabricile pline”, a spus Mardell.


JLR a declarat in timpul zilei investitorilor ca urmareste sa creasca vanzarile de modele de mare valoare, editii speciale, care costa mai mult de 1,5 milioane de lire sterline, intr-o noua „strategie halo”.


Versiunile editiei speciale ale Range Rover care sunt deja oferite clientilor includ modelul Sadaf V-8 care costa 415.000 USD si este limitat la 20 de exemple pentru pietele din Orientul Mijlociu.


JLR a dezvaluit noua versiune Octa a Defender pe 3 iulie. SUV-ul costa 158.000 de lire sterline (202.700 USD) si foloseste un motor V-8 provenit de la BMW care produce 635 CP pentru a accelera de la 0 la 100 km/h (62 mph) in patru secunde.


Eliminarea I-Pace si E-Pace de catre Jaguar este o alta lovitura pentru Magna Steyr. Ambele modele sunt fabricate la uzina producatorului contractual din Graz, Austria.


Magna Steyr a pierdut, de asemenea, productia de Fisker Ocean, care a fost anulata cand Fisker a fost falimentata.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA