Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche doreste sa restabileasca productia, sa abordeze riscurile lantului de aprovizionare

Producatorul auto Porsche a fost fortat sa-si reduca vanzarile si perspectivele de profitabilitate dupa ce aprovizionarea cu aluminiu a fost intrerupta din cauza inundatiilor puternice la un furnizor elvetian.



Sursa: autoexpress.co.uk


Porsche a spus ca se lupta pentru a restabili volumele de productie si pentru a prioritiza cheltuielile catre o gama de produse mai flexibila, dupa luni de probleme ale lantului de aprovizionare, cerere lenta de vehicule electrice si o scadere a vanzarilor in China.


Se spune ca o lipsa de aliaj de aluminiu ar putea duce la opriri pentru una sau mai multe serii de vehicule.


Problemele lantului de aprovizionare care declanseaza reducerea anuala a perspectivelor urmeaza problemele de anul trecut in obtinerea de piese pentru Taycan, ceea ce a determinat scaderea livrarilor.


Problemele i-au determinat pe analisti sa interogheze procedurile de risc ale companiei. Adaugand la sirul de stiri negative, Porsche si-a renuntat si la ambitiile sale de vanzare de vehicule electrice.


Directorii au incercat sa asigure investitorii ca lucreaza pentru a creste aprovizionarea duala in lantul sau de aprovizionare si pentru a obtine o mai buna vizibilitate asupra problemelor la furnizorii sai indirecti.


Porsche a fost lovita mai tare decat rivalii de deficit din cauza procentajului sau mare de masini precomandate, a volumelor reduse si a specificatiilor detaliate ale masinii, a declarat CEO-ul Oliver Blume.


Porsche a declarat ca profitul sau operational a scazut cu putin peste o cincime in prima jumatate a anului, la 3,06 miliarde de euro (3,32 miliarde de dolari), cu vanzarile in scadere cu 4,8%, pana la 19,46 miliarde de euro. Randamentul operational al vanzarilor a fost de 15,7%.


Randamentul operational s-a imbunatatit in trimestrul incheiat la 30 iunie, crescand la 17%, comparativ cu 14,2% in primul trimestru, ajutat de vanzarile reinnoite Panamera si Taycan.


Pentru a contracara intreruperile asteptate de productie si livrare, Porsche cauta economii suplimentare pentru a mentine marjele stabile.


Directorii au subliniat angajamentul Porsche fata de o gama flexibila de produse, spunand ca evalueaza pietele in care ar putea adauga noi modele de motoare cu ardere.


„Deoarece transformarea catre electromobilitate se dezvolta foarte diferit in intreaga lume, am inceput deja sa recalibram si sa re-prioritizam proiectele si produsele” pentru tehnologia motoarelor cu ardere, a spus Porsche.


Directorul financiar Lutz Meschke a declarat ca Porsche va atinge coridorul de marja pe termen mediu de 17% pana la 19% anul viitor, stimulat de gama reimprospatata cu fabrici infiintate pentru a se adapta la schimbarile cererii de vehicule electrice.


Sursa: newsroom.porsche.com


Actiunile Porsche, o subsidiara a Grupului Volkswagen, listata la bursa cu putin mai putin de doi ani in urma, au scazut cu 42% din luna mai trecuta. Esecuri, inclusiv probleme de software, intarzieri de lansare si slabirea vanzarilor in China, au zdruncinat increderea investitorilor.


Acest lucru a crescut presiunea asupra lui Blume, al carui dublu rol de CEO atat al Porsche, cat si al Grupului VW a starnit deja ingrijorarile cu privire la faptul ca o persoana poate conduce doua companii germane de varf.


In ceea ce priveste vanzarile din China, care au scazut cu 33% in prima jumatate a anului, Blume a spus ca a fost de acord cu dealerii intr-o vizita in China pentru a plati stimulente legate de performanta pentru a creste vanzarile si ia in considerare noi modele de motoare cu ardere pentru piata.


„Daca segmentul de lux in electromobilitatea in China nu vine, vom fi pregatiti pentru luxul in motoare cu ardere si hibrizi, unde avem marje puternice”, a spus el.


In timp ce Porsche spune ca 2025 va avea o schimbare, perspectivele in special pentru vehiculele electrice, raman neclare. Producatorii de automobile, inclusiv Mercedes-Benz, GM si chiar Tesla, si-au ajustat ambitiile de vehicule electrice, deoarece cererea nu a indeplinit asteptarile.


In China, cea mai mare piata auto in care modelele electrice de lux nu s-au vandut bine, soferii graviteaza catre vehicule electrice mai ieftine, fabricate local.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA