Aproape Masini

Acum avem si magazin online

LG discuta cu companii chineze de materiale pentru a produce baterii pentru vehicule electrice ieftine pentru Europa

LG vrea un partener pentru catozi, care reprezinta aproximativ o treime din costul total al unei celule de baterie.



Sursa: kedglobal.com


LG Energy Solution este in discutii cu aproximativ trei furnizori chinezi pentru a produce baterii pentru vehicule electrice la pret redus pentru Europa, a declarat un director executiv, concurenta urmand sa se intensifice dupa ce UE a aplicat tarife suplimentare vehiculelor electrice construite in China.


Potentialele parteneriate ale LG apar pe masura ce industria globala de vehicule electrice se confrunta cu o incetinire brusca a cererii si subliniaza presiunea crescanda cu care se confrunta companiile de baterii non-chineze din partea producatorilor de automobile pentru a scadea preturile la niveluri egale cu rivalii chinezi mai ieftini.


Renault a declarat luna aceasta ca va include tehnologia bateriilor cu fosfat de fier litiu (LFP) in planurile sale de a produce in masa vehicule electrice, alegand LG si rivalul sau chinez CATL ca parteneri pentru a construi un lant de aprovizionare in Europa.


Anuntul a urmat decizia Comisiei Europene din iunie de a impune un tarif suplimentar de pana la 38% pentru vehiculele electrice importate din China, dupa o ancheta antisubventie de luni de zile, care a determinat o serie de angajamente de investitii din partea producatorilor chinezi de vehicule electrice si a companiilor de baterii din Europa.


„Avem discutii cu producatorii de automobile chinezi care vor dezvolta catodul LFP cu noi si le vor produce pentru Europa”, a declarat Wonjoon Suh, liderul diviziei de baterii auto avansate a LG, pentru Reuters.


„Luam in considerare diverse masuri, inclusiv infiintarea de asociatii in participatie si semnarea unor acorduri de aprovizionare pe termen lung”, a spus el, adaugand ca un astfel de parteneriat ar trebui sa ajute LG sa-si reduca costurile de productie a bateriilor LFP la niveluri egale cu rivalii sai chinezi in trei ani.


Catodul este cel mai scump element al unei baterii EV si reprezinta aproximativ o treime din costul total al unei celule de baterie.


China domina aprovizionarea cu catozi LFP la nivel global, iar cei mai mari producatori ai sai sunt Hunan Yuneng New Energy Battery Material, Shenzhen Dynanonic, Hubei Wanrun New Energy Technology, conform instrumentului de urmarire a pietei bateriilor SNE Research.


Majoritatea bateriilor EV folosesc astazi unul dintre cele doua tipuri de catozi: pe baza de nichel sau LFP.


Catozii pe baza de nichel, precum cei utilizati in modelele Tesla cu raza mai lunga de actiune, sunt capabili sa stocheze mai multa energie, dar folosesc materiale costisitoare.


Sursa: kedglobal.com


Catozii LFP, populari in randul producatorilor chinezi de vehicule electrice precum BYD, de obicei nu retin atat de multa energie, dar sunt mai siguri si tind sa fie mai putin scumpi, deoarece folosesc materiale care sunt mai abundente.


Companiile de baterii din Coreea de Sud s-au concentrat pe producerea de baterii pe baza de nichel si acum se extind in productia de baterii LFP pe care rivalii chinezi o domina, presati de producatorii auto care doresc sa-si extinda gama de produse la modele mai accesibile.


Suh a spus ca LGES are in vedere trei locatii, Maroc, Finlanda si Indonezia, pentru a produce catozi LFP cu companii chineze pentru piata europeana.


LG a discutat despre oferte de furnizare a bateriei LFP cu producatorii de automobile din SUA, Europa si Asia.


Dar Europa are o cerere mai puternica pentru modele de vehicule electrice accesibile, segmentul reprezentand aproximativ jumatate din vanzarile de vehicule electrice din regiune, mai mari decat in ​​SUA, a spus el.


Producatorii de baterii din Coreea de Sud LG, Samsung SDI si SK On au avut o cota combinata de 50,5% din piata bateriilor EV in Europa in primele cinci luni ale acestui an, cota LG situandu-se la 31,2%, potrivit SNE Research.


Concurentii chinezi de baterii au avut o cota de piata de 47,1% in Europa, condusa de CATL la 34,5%.


LG are asociatii comune de baterii cu General Motors, Hyundai, Stellantis si Honda intr-un moment in care cresterea vanzarilor de vehicule electrice incetineste.


Suh a spus ca instalarea unor echipamente necesare extinderilor ar putea fi amanata cu pana la doi ani, de comun acord cu partenerii, din cauza incetinirii cererii.


El a estimat ca cererea de vehicule electrice se va reveni in aproximativ 18 luni in Europa si doi pana la trei ani in SUA, dar va depinde partial de politicile climatice si alte reglementari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA