Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai va extinde gama hybrid dupa ce a inregistrat un profit record

Profitul Hyundai a fost ajutat si de cursurile de schimb valutar favorabile si de cererea pentru vehicule de ultima generatie.



Sursa: carsales.com.au


Ratele de schimb favorabile si vanzarile puternice de SUV-uri cu marja mare au sporit castigurile.


Hyundai a raportat un profit si venituri trimestriale record din vanzarile puternice de masini cu marja mare si a declarat ca va extinde linia hybrid pentru a se pregati pentru posibile schimbari in politicile SUA privind vehiculele electrice dupa alegeri.


Hyundai, care impreuna cu afiliatul sau Kia este cel de-al treilea producator auto din lume dupa vanzari, a raportat un profit net de 4 trilioane de woni (2,89 miliarde de dolari) pentru perioada aprilie-iunie, in crestere fata de 3,2 trilioane de woni in profit cu un an mai devreme.


Profitul net a fost cel mai mare trimestru de la recordul anterior stabilit in al doilea trimestru din 2022.


Cursurile de schimb favorabile si vanzarile puternice de SUV-uri cu marja mare de profit au sporit castigurile.


Hyundai a avertizat cu privire la o perspectiva incerta din cauza intensificarii concurentei preturilor, deoarece inflatia si ratele ridicate ale dobanzilor strang consumatorii.


Hyundai i-a depasit pe unii dintre rivalii sai, inclusiv liderul de vehicule electrice Tesla si alti producatori auto mosteniti, cum ar fi Ford, prin cresterea vanzarilor de modele SUV premium si vehicule hybrid in SUA, o miscare care a ajutat, de asemenea, sa compenseze o slabiciune prelungita a vanzarilor pe piata interna.


Vanzarile interne de vehicule din Coreea de Sud, a doua cea mai mare piata a Hyundai, au scazut cu 10% in al doilea trimestru, extinzandu-se de la o scadere de 16% in trimestrul precedent, deoarece consumatorii continua sa se confrunte cu cresterea inflatiei si o economie slaba.


Vanzarile sale de vehicule in SUA au crescut cu 2,2% in trimestru. Vanzarile de SUV-uri cu marja mare au reprezentat aproximativ 80% din total, in timp ce vanzarile de vehicule hybrid au crescut cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a spus Hyundai.


De asemenea, analistii au mai spus ca cursul de schimb favorabil din trimestrul a contribuit la cresterea profitului Hyundai. Won-ul a scazut cu 4,3% fata de dolar in trimestrul cu un an anterior, sporind vanzarile si profitul Hyundai repatriate in strainatate.


Sursa: hyundaiusa.com


Hyundai a spus ca va extinde gamele hybrid, pe masura ce cererea de vehicule electrice va scadea la nivel global si va creste incertitudinea cu privire la politicile SUA pentru vehicule electrice.


Fostul presedinte Donald Trump, candidatul republican, critica politicile de vehicule electrice ale presedintelui democrat Joe Biden si a spus ca va „incheia mandatul vehiculelor electrice” daca va castiga.


„Chiar daca Trump va castiga alegerile, nu ne asteptam ca Actul de reducere a inflatiei (IRA) sa fie abandonat”, le-a spus directorul financiar Hyundai, Lee Seung Jo, analistilor.


Lee a spus ca va continua sa monitorizeze posibilitatile si intentioneaza sa creasca liniile hybrid ale companiei „pentru a se pregati pentru o posibila micsorare a pachetului IRA”.


Hyundai a spus ca profitabilitatea modelelor sale hybrid este similara cu cea a masinilor pe benzina, subliniind contributia tot mai mare a segmentului la rezultatul final, deoarece vanzarile de vehicule electrice pure au scazut cu aproape un sfert.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA