Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – Masina noua, buget 25,000 euro

Astazi o ajutam pe Cristina, care doreste sa isi cumpere o masina noua si are cateva modele in minte. Dar sa vedem ce a iesit.



Salut,


 

Am descoperit recent site-ul vostru si vreau sa va multumesc pentru toate informatiile si modul in care sunt explicate. Mai ales pentru cineva care nu se pricepe la masini, articolele de aici fac multa lumina si ordine in haosul parerilor de pe net 😀

 

Vin si eu cu o intrebare despre ce masina ai recomanda pentru urmatoarele criterii:

– va fi folosita pentru 3-4 drumuri scurte in oras pe saptamana, o excursie o data la 2 luni pe drumuri forestiere in romania (nimic extrem) si cam 4 drumuri lungi de 1400 – 2000 km in tara si in afara

– masina noua

– cele mai mici sanse posibile de a se strica ceva la ea (numar minim de drumuri la service)

– inalta (nu 4×4, dar nici hatchback)

– consum mic

– motor puternic (nu conduc cu viteza foarte mare sau agresiv, dar vreau sa stiu ca poate sa urce fara probleme un drum in panta mai mare daca e nevoie)

– dimensiuni mici (preferabil mai mica decat o dacia duster)

– nu conteaza tipul de cutie, am observat ca cele automate sunt mai scumpe, asa ca prefer sa coste mai putin si sa fie manuala

– buget de 25000 euro

 

Din studiul de pana acum, skoda kamiq pare sa fie printre putinele masini care se incadreaza in pret. E o varianta care indeplineste criteriile de mai sus sau e nevoie de buget mai mare ?

 

Multumesc mult pentru atentie si success mai departe.

O zi faina,

Cristina

 

 

 

Kia Stonic front aproapemasini

Raspuns



Buna Cristina,


 

Cred ca cea mai apropiata masina de cerintele tale este Suzuki Vitara Mild Hybrid 1.4 benzina, de cati bani ai in esenta – daca vrei sa pui 4×4, cutie automata si alte briz-brizuri. Atentie in schimb sa fie Mild Hybrid-ul de 1.4 Turbo si nu Strong Hybrid-ul de 1.5 turbo care e mai scump dar si mai puturos.

 

image.png

Te uiti tu pe la preturi si dotari si comparatii, sau mergi la reprezentanta direct si te va plictisi un agent acolo cu toate detaliile. In plaja asta mai ai si S Cross Mild Hybrid 1.4 turbo dar nu sunt convins ca merita diferenta de 1500-2000 euro fata de Vitara, comparand acelasi nivel de echipare. Dar tu decizi, berea e la tine.

Un alt concurent foarte bun aici este Toyota Yaris Cross, chiar daca la prima vedere traieste ca si mine – la limita bugetului. Totusi, in acesti 24,000 euro cu care incepe primeste o motorizare de 1.5 hybrid care nu consuma nimic si primesti si cutie automata CVT. Ai sa compensezi rapid prin consumul mic si prin fiabilitate. Singura dilema a zilei este daca vor fi de ajuns acei 116 cai. Eu zic ca da, dar merita incercat si testat. 

Alta varianta mai ieftina, daca nu iti pasa neaparat, e Kia Stonic 1.0 T-GDI manual. Cutia automata nu e ultimul cuvant in materie de fiabilitate si nici Stonic nu e neaparat de drumuri care nu sunt facute din asfalt, dar l-am pus pe lista.

 

Per total cred ca as ramane la Vitara MIld Hybrid 1.4 turbo benzina, pare cel mai aproape de cerintele tale.

 

Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!

 

Succes!


 


*Intrebat de catre Cristina in data de 20 Iulie 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]

 

https://aproapemasini.com/humix/video/_8F44SZa5If
 


Scrie un raspuns
  • bobu George

    2024-08-18 21:29:00

    ce drq e pe blogul asta de distrusi?? numai aberatii pro toyota si japoneze care se strica din 1000 km in 1000 km.

  • andrei zmeu

    2024-08-06 09:21:30

    Cea la 28k este cu motorul de 2.5cmc si cutie automata, dar la 25790e gasesti tot 2.5cmc si cutie manuala, echiparea de baza prime-line. Totusi impozitul la 2.5litri este 1250lei, dar sunt surprins ca nu mai au motorul de 2.0 skyactiv, unde impozitul ar fi 250lei. Poate la modelul din 2025

  • AproapeMasini

    2024-08-06 08:39:21

    Cel mai ieftin Vitara, in echipare Benone Sinulescu, cu reducerea de hibrid, incepe de la 21,500 euro, dar Mazda intradevar incepe de la 28k si nici nu am mentionat-o. Realistic vorbind, batalia se da intre Vitara si Yaris Cross. Mai erau tehnic si Ignis care e aproape masini si Captur de care am uitat. Din pacate de vreo 3 ani s-au dus vremurile in care masinile erau ieftine si accesibile.

  • Silviu

    2024-08-05 23:11:53

    Problema e că Mazda incepe pe la 28k deci nu te poți încadra. Suzuki e manuala la 25k. Deci îți rămâne practic doar Toyota care incepe de la 24k și are și cutie automată și este și hibridă.

  • Silviu

    2024-08-05 23:04:37

    As merge pe Toyota Yaris Cross fara nici o ezitare. Cea mai rezistenta la devalorizare și de departe cea mai fiabilă opțiune. Cât despre preț poți oricând încerca să ceri un discount de la dealerii din țară , ai șanse mari să găsești unul dispus să îți ofere niște opționale decente la 25k. A doua alegere buna ar fi Mazda Cx30. Arată de departe cel mai bine mai ales pe roșu. Fiabilitate bună. Suzuki este fiabil probabil dar este destul de urâtă….mai ales pentru o femeie. Și nici nu prea este iubită ca revânzare.

  • andrei zmeu

    2024-08-05 13:45:43

    Daca vorbesti de fiabilitate atunci cam trebuie sa excluzi din lista producatorii europeni: skoda, seat, renault, opel, sau doamne-feri ford. Suzuki Vitara/Scross: fiabilitate buna, 5 stele ncap, 1.4 cu 4 pistoane, dar calitate interioare praf, insonorizare slaba. Ssangyong Korando: fiabilitate buna, 5 stele ncap, 1.5 cu 4 pistoane, calitate interior buna, insonorizare mediocra, doar ca este o firma nepopulara din Korea, detinuta de indieni apoi cumparata de KGM. Mazda CX-30: fiabilitate buna, 5 stele ncap, 2.5 skyactiv, calitate interior foarte buna, insonorizare buna, dar protectie anticoroziva si vopsea slabe. Alte optiuni interesante: 1. Renault Arkana 2. Opel mokka 3. Seat arona Alte optiuni de evitat: 1. Dacia Sandero stepway (scump si prost) 2. Ford Puma (Fix Or Repair Daily) 3. MG (brand chinezesc)


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA