Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul VW Transporter devine mai lung, mai lat si adauga sisteme de propulsie electrice

Transporter este ultima duba care va fi lansata ca parte a unui acord din 2020 intre Ford si VW. Partenerii planuiesc sa produca impreuna 8 milioane de vehicule comerciale.



Sursa: motor1.com


Volkswagen Vehicule Comerciale a promovat spatiul sporit, sarcina utila suplimentara si capacitatea de remorcare sporita a celei mai recente versiuni a gamei de furgonete Transporter, care se bazeaza pe Ford Transit Custom.


Divizia de furgonete VW a lansat imagini cu noul Transporter, aratand un design frontal care leaga modelul de duba VW ID Buzz complet electrica.


A saptea generatie a seriei Transporter de lunga durata va fi oferita pentru prima data cu sisteme de propulsie complet electrice si hybrid plug-in, alaturi de optiuni diesel standard.


O versiune pentru pasageri va continua sa se numeasca Caravelle. Versiunile de varf au un design frontal separat care il leaga de gama separata de furgonete de pasageri Multivan, axata pe comertul cu amanuntul, care se afla pe platforma autoturismelor MBQ.


Transporter si Caravelle au fost dezvoltate impreuna cu Ford Transit Custom, ca parte a unui parteneriat amplu intre Ford si VW Group.


Furgoneta VW va fi construita in complexul de fabrici nou extins al Ford din Kocaeli, nord-estul Turciei.


Cele doua vehicule au acelasi atelier de caroserie si atelier de vopsire, ambele fiind actualizate pentru a creste capacitatea. Transporterul are propria linie finala de asamblare la fabrica.


Transporter este ultima furgoneta care va fi lansata ca parte a unui acord intre Ford si Volkswagen care a fost anuntat in 2020. Cei doi au spus ca vor produce impreuna un total de 8 milioane de vehicule comerciale, inclusiv pickup-uri.


Ford construieste deja pickup-ul Amarok pentru Volkswagen, alaturi de propriul model Ranger, la unitatea sa din Africa de Sud. Intre timp, Volkswagen construieste camioneta Ford Transit Connect alaturi de VW Caddy aferent la fabrica sa din Poznan, Polonia.


Transporterul cu ampatament standard are 5050 mm lungime, ceea ce este cu 146 mm mai mult decat predecesorul sau, modelul din generatia 6.1. La 2032 mm, latimea exterioara a crescut cu 128 mm, facilitand depozitarea europaletilor.


VW a spus despre capacitatea de incarcare a noii versiuni  ca este „marita semnificativ” la 5,8 metri cubi, in timp ce sarcina maxima este de pana la 1,33 tone metrice.


Noua generatie Transporter poate trage remorci cu o greutate de pana la 2,8 tone metrice, fata de 2,5 tone pentru modelul actual.


Este oferit si un Transporter cu ampatament extins, impreuna cu versiuni cu un acoperis mai inalt si un al doilea rand de scaune.


Transporterul complet electric foloseste o baterie de 64 de kilowati/ora si un motor electric cu trei puteri diferite. Nu a fost oferita o autonomie, dar Ford a mentionat o autonomie cuprinsa intre 262 si 336 km (163 pana la 209 mile) pentru versiunile e-Transit Custom pe care se bazeaza.


Sursa: carmagazine.co.uk


Un model cu o baterie mai mica pentru utilizari urbane va urma mai tarziu, a spus VW. Este planificata si o versiune cu tractiune integrala.


Transporterul hybrid plug-in, numit eHybrid, are o putere de 232 CP, in timp ce modelele diesel ale furgonetei sunt disponibile in trei puteri diferite. Modelele diesel cu putere mai mare sunt disponibile cu tractiune integrala. Toate sistemele de propulsie sunt furnizate de Ford.


Modelele Caravelle vizeaza operatorii de taxiuri si limuzine, modelele cu specificatii superioare care vin cu echipamente precum un acoperis panoramic, blocare fara cheie, aer conditionat cu trei zone si un sistem audio cu 14 difuzoare.


Toate modelele Transporter si Caravelle vin cu doua ecrane, un grup de instrumente digital de 12 inchi si un ecran tactil pentru infotainment de 13 inchi.


Pornirea vehiculului este fara cheie, iar maneta franei de mana este inlocuita cu un comutator.


Versiunile automate au o maneta de selectare a coloanei de directie care economiseste spatiu.


Echipamentul standard include, de asemenea, faruri cu LED, blocuri de faruri LED din spate, senzor de ploaie si functii de siguranta activa, cum ar fi asistenta pentru benzi de circulatie, franarea de urgenta autonoma si afisarea semnelor rutiere.


VW revine, de asemenea, cu insigna PanAmericana pentru o versiune cu aspect mai robust, atat sub forma de furgoneta, cat si de microbuz, cu ornamente robuste pe pragurile laterale si pasajele rotilor, bare de protectie din plastic granulat si o grila a radiatorului vopsita.


Trecerea productiei Transporter de la Hanovra, Germania, catre Turcia, la preturi mai mici, va oferi lui VW un avantaj in segmentul de furgonete mijlocii, extrem de competitiv. In acelasi timp, adaugarea Transporterului va stimula, de asemenea, economiile de scara pentru afacerea cu furgonete Ford.


Asociatia Ford cu conglomeratul turc Koc Holdings a declarat ca investeste 1,4 miliarde de euro intre 2021 si 2025 pentru a repara amplasamentul Kocaeli.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA