Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Infineon va reduce 1.400 de locuri de munca

Producatorul german de cipuri Infineon a raportat vanzari dezamagitoare in trimestrul al treilea, zdrobind sperantele investitorilor de o revenire a pietei mult asteptata.



Sursa: pymnts.com


CEO-ul Infineon Technologies, Jochen Hanebeck, a declarat ca o redresare pe scara larga dupa o scadere a cererii de vehicule electrice „nu este inca in vedere”, in timp ce a prezentat planuri de reducere a 1.400 de locuri de munca.


Producatorul german de cipuri a raportat vanzari dezamagitoare in trimestrul al treilea, zdrobind sperantele investitorilor de o revenire a pietei mult asteptata.


Veniturile companiei au scazut cu 9,5%, pana la 3,7 miliarde de euro (4 miliarde de dolari) in trimestrul respectiv, fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind sub cele 3,79 miliarde de euro la care se asteptau analistii. Compania a proiectat, de asemenea, vanzari pentru intregul an care au ratat usor estimarile.


Infineon se numara printre producatorii europeni de cipuri care se specializeaza in fabricarea tipului de cipuri utilizate in masini, iar furnizorul a devenit dependent in special de producatorii de automobile pentru vanzarile lor.


Compania, alaturi de colegii STMicroelectronics si NXP Semiconductors, s-a resimtit de retragerea industriei auto de la vehiculele electrice, o retragere determinata, la randul sau, de rate ale dobanzilor mai mari, crestere economica mai slaba decat se astepta si lipsa persistenta de statii de incarcare.


„Sunt foarte increzator in factorii de crestere structurala, dar in ceea ce priveste ciclul de pe toate pietele diferite, vizibilitatea in acest moment este scazuta”, a spus Hanebeck.


Vanzarile din afacerea de automobile a producatorului de cipuri, cea mai mare, au fost de 2,11 miliarde de euro in al treilea trimestru. Aceasta a fost comparativ cu 2,13 miliarde de euro cu un an mai devreme, dar a reprezentat o imbunatatire secventiala fata de ultimul trimestru, un castig pe care compania l-a atribuit vehiculelor definite de software.


Sursa: reuters.com


Aceste masini folosesc cipurile Infineon pentru a ajuta la rularea sistemelor care conecteaza senzorii si computerele din interiorul vehiculelor.


Compania se asteapta ca divizia sa care conecteaza si controleaza dispozitivele IoT si unitatea sa de putere si senzori care se concentreaza pe eficienta energetica sa depaseasca grupul. Prima unitate inregistreaza deja o scadere a volumului de stocuri, in timp ce cresterea cererii de sisteme AI stimuleaza cresterea in a doua, a spus Hanebeck.


In mai, Infineon a anuntat un program de „imbunatatire structurala” concentrat pe cresterea productivitatii in productie. Ca parte a programului, Infineon a inchis doua mici site-uri de productie din Asia si intentioneaza sa reduca locurile de munca.


Directorul financiar, Sven Schneider, a spus ca programul va dura ceva timp pana cand va incepe.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA