Aproape Masini

Acum avem si magazin online

MG Motor va construi o fabrica si un centru de cercetare si dezvoltare in Mexic

MG Motor se alatura altor producatori de vehicule electrice cu planuri de a construi fabrici in Mexic, cel mai mare partener comercial al Statelor Unite.



Sursa: yallamotor.com


MG Motor planuieste sa construiasca o fabrica de productie si un centru de cercetare si dezvoltare in Mexic.


Miscarea ar permite MG sa „nu doar sa produca vehicule, ci si sa produca informatii despre piata special concepute pentru si de catre America Latina”, a declarat seful tarii, Zhang Wei, intr-o declaratie.


MG nu a spus cat de mult intentioneaza sa investeasca sau sa ofere un calendar de constructie.


O fabrica din Mexic ar urma sa continue expansiunea globala a fostului brand britanic, detinut acum de SAIC Motor Corp din China.


MG opereaza fabrici in China, Thailanda si India si a declarat ca intentioneaza sa deschida o fabrica in Europa, unde este cel mai bine vandut brand chinez, cu vanzari de 127.425 vehicule in primele sase luni, potrivit cifrelor cercetatorilor de piata Dataforce.


MG a spus ca o fabrica din Mexic va fi „un pol de crestere si extindere pentru SAIC Group si MG Motor in America Latina si Caraibe”.


Nu a mentionat SUA, dar a adaugat ca marca sora IM, o linie de vehicule electrice de lux, intentioneaza sa intre pe piata mexicana.


MG s-ar alatura altor producatori de vehicule electrice cu planuri de a construi fabrici in Mexic, cel mai mare partener comercial al Statelor Unite, cum ar fi BYD si Tesla din China, desi Tesla si-a pus recent planurile in asteptare.


BYD a declarat ca fabrica din Mexic nu va deservi piata din SUA.


Sursa: topgear.com


CEO-ul Tesla, Elon Musk, a intrerupt planurile pentru o gigafabrica din Mexic pentru a vedea daca candidatul republican Donald Trump castiga alegerile prezidentiale din noiembrie, deoarece fostul presedinte a spus ca va percepe tarife mari pentru vehiculele electrice fabricate in Mexic.


In aprilie, Reuters a raportat ca guvernul federal al Mexicului, sub presiunea SUA, nu va mai oferi stimulente producatorilor auto chinezi sa investeasca. In mai, presedintele american Joe Biden a lansat majorari abrupte ale tarifelor la vehiculele electrice din China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA