Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Geely cauta locatii pentru fabrica din Europa pe fondul disputei privind tarifele UE-China

Discutiile sunt in desfasurare intre Geely si Polonia cu privire la o fabrica comuna de vehicule electrice in tara, dar oficialii au spus ca nu il considera pe Geely un partener ideal.




                                                                                                     Sursa: polanddaily24.com


Producatorul auto chinez Geely cauta locatii pentru o fabrica in Europa, dar nu s-a angajat pe deplin sa creasca productia in regiune, au declarat directorii companiei.


„Nu este inca 100%”, a spus Li Chuanhai, vicepresedintele Geely Auto Group, una dintre marcile Zhejiang Geely Holding Group, cand a fost intrebat daca producatorul auto va construi o fabrica in regiune.


Discutiile sunt in desfasurare intre Geely si noul guvern al Poloniei cu privire la o fabrica comuna de vehicule electrice in tara, dar oficialii au declarat pentru Reuters la inceputul acestui an ca nu o considera pe Geely un partener ideal.


„Avem o multime de posibilitati”, a spus Li pe 11 septembrie cand a fost intrebat despre discutii, refuzand sa ofere detalii suplimentare.


Geely este al doilea cel mai mare producator auto din China dupa vanzari, eclipsat doar de BYD anul trecut. Detine Volvo Cars, are un joint venture cu Renault si detine participatii la Aston Martin si Mercedes-Benz.


Compania si-a dedicat, pe 11 septembrie, o baza la Frankfurt, unde intentioneaza sa testeze 13 asa-numite „vehicule cu energie noua”, un termen pe piata auto chineza pentru hibrizi, masini electrice cu baterie si masini cu hidrogen, pentru a evalua performanta si conformitatea acestora cu standardele europene de certificare.



                                                                                                                 Sursa: goauto.com.au


Geely se alatura unui numar tot mai mare de producatori de automobile chinezi, inclusiv Chery si Great Wall Motor, care fac planuri pentru a infiinta fabrici locale in Europa, deoarece Comisia Europeana planuieste bariere comerciale mai stricte pentru importurile de vehicule electrice din China, inclusiv tarife de pana la 35,3% pentru care sunt in curs de desfasurare negocierile cu Beijingul. 


Nicolas Appelgren, CEO pentru Europa pentru marca Geely Lynk & Co, a declarat ca Geely cauta locatii din regiune.


Lynk & Co, care vinde in prezent doar un model hybrid in Europa, va lansa in Italia o masina electrica cu baterie fabricata din China in octombrie, dar intentioneaza sa construiasca urmatoarea sa masina electrica cu baterie in Europa, a spus Appelgren, adaugand ca nu exista inca o cronologie specifica.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA