Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mare Britanie nu are planuri pentru taxe in stilul UE pentru vehiculele electrice chinezesti

Guvernul spune ca nicio companie din Marea Britanie nu a depus plangeri cu privire la producatorii auto chinezi.





                                                                                                                                               Sursa: media.landrover.com


Marea Britanie nu intentioneaza sa urmeze Uniunea Europeana pentru a impune tarife la importurile de vehicule electrice din China, deoarece intreprinderile din Marea Britanie nu au depus o plangere care sa fie investigata, a declarat ministrul britanic al comertului Jonathan Reynolds.


La inceputul acestei luni, statele membre ale UE au sustinut cu strictete taxe de import pentru vehiculele electrice fabricate chinezesc de pana la 45%, menite sa contracareze ceea ce Comisia Europeana spune ca sunt subventii neloiale de la Beijing catre producatorii auto chinezi. Beijingul neaga concurenta neloiala.


Reynolds a spus ca nu au existat plangeri din partea industriei locale catre Autoritatea Marii Britanii pentru Remedii Comerciale (TRA) si a indicat ca nu va incerca sa urmeze blocul in urmarirea tarifelor, adaugand ca „preocuparea sa principala” este fata de pietele de export infloritoare si deschise pentru producatorii britanici.


„Am puterea ca secretar de stat de a face acea sesizare. O tinem sub o analiza atenta, dar cred ca este important ca industria noastra sa fie diferita si, deocamdata, industria in sine nu a cerut aceasta trimitere catre TRA. ”, a declarat Reynolds reporterilor in marginea summitului pentru investitii internationale.



                                                                                                                                           Sursa: media.jaguarlandrover.com


Reynolds a spus ca nu crede ca relatiile cu China se afla intr-un fel de epoca de aur, asa cum a laudat guvernul cu un deceniu in urma, dar a spus ca Marea Britanie este o exceptie in cat de putin a facut pentru a construi legaturi comerciale cu China, iar angajamentul a fost un lucru bun.


Dar el a spus ca prioritatea Marii Britanii sunt discutiile comerciale cu India si Consiliul de Cooperare al Golfului din Orientul Mijlociu, in timp ce reincepe negocierile care au fost intrerupte pentru alegerile din iulie.


"Avem o noua runda de discutii cu Consiliul de Cooperare din Golf foarte curand, poate chiar saptamana viitoare. Si, in mod similar, cu India, aceasta este o prioritate", a spus el, refuzand sa puna un termen limita pentru discutiile comerciale.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA