Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Soc si groaza! Cresc preturile asigurarilor auto!

Doliu in lumea asigurarilor auto odata cu anuntarea finalului pentru muribundul City Insurance. Dar oare ce inseamna asta pentru noi platitorii de taxe si impozite, nascutii vii si suverani?



Se discuta de cateva zile despre aproape falimentul celor de la City Insurance, liderii absoluti ai asigurarilor auto. Stim, se tot amana un faliment pe care il asteptau cei de la ASF si inca e incerta situatia si nu se stie daca City Insurance va pleca pe tobogan, dar asa s-a spus si despre Astra Asigurari. Si asa s-a spus si despre faimosul Carpatica. Daca tineti minte, si Astra si Carpatica erau cei mai ieftini asiguratori de pe piata si ei aveau probleme cu neplata si ei serveau o bucata destul de mare din tortul asigurarilor auto. Practic, exact ce fac acum City Insurance si Euro Ins.


Cat de mare e portia?


De aici incepe distractia. Conform datelor ASF, la finalul trimestrului I din 2021 City Insurance avea o cota de piata de 45,62% iar Euroins lua 31,17%, pentru un total de 76,79%. Dap, 80% din masinile din Romanistan au asigurari facute la doar astea doua firme. Restul asigurarilor auto sunt impartite in restul de 50 de firme sau cate sunt. In orice caz, City Insurance bate la fund competitia mai ceva decat bate Nelson Mondialu la fund dansatoarele imbracate sumar din videoclipuri.



Ce inseamna un potential faliment City Insurance?


Deja majoritatea companiilor se pregatesc de funeralii. E clar ca acei 45,62% se vor revarsa in piata si vor fi preluati de concurenta. Iar companiile vor sa evite soarta lui City, Astra si Carpatica si incep sa pompeze in tarife pentru ca sa poata plati despagubirile. Cat de mult? Asteapta-te la scumpiri considerabile, in multe situatii se poate si dubla pretul asigurarilor auto. Am facut si eu o simulare si preturile au crescut cu 50% pentru mine. Bine, in cazul meu nici macar nu este oferta de la Tiriac sau Generali pentru ca masina mea nu e demna de asa ceva.


 


Exista totusi si o parte buna a asigurarilor auto mai scumpe?



  • Evident ca da. Toata lumea pompeaza bani pentru ca vad ce se intampla daca nu despagubesti daunele sau daca ai preturi suficient de mici incat sa nu iti permiti sa despagubesti daunele. Asta inseamna ca de acuma se vor despagubi mai usor daunele si nu vei ramane epiderma organului genital masculin, pe canapea in service, asteptand aprobarea dosarului.

  • Asta inseamna ca si tu ai un beneficiu indirect in sensul ca decontarea directa nu va mai fi atat de necesara. Care e treaba cu decontarea directa? Pai, daca eu am fost lovit in trafic de cineva cu asigurare la City, eu imi pot repara masina pe banii asiguratorului meu, dupa care asiguratorul meu se va certa cu City. Si cand ai firme gen Carpatica sau City Insurance, faimoase pentru neplata, acolo ai nevoie de decontare directa. Dar daca dispar firmele de genu, dispare si nevoia de decontare directa.

  • Vor fi potoliti aventurierii patriei. Sa fim seriosi, 80% din piata asigurarilor auto merge pe ce e cel mai ieftin. Inclusiv tot felu de aventurieri intr-un Astra din ’98 care au luat ITP-ul la sanky shuste la misto si acuma vor sa arate ce bolid au ei, incercand sa impresioneze de obicei soferi de BMW E46 la 1000 de euro. Si din pacate astia sunt o buna bucata a clientelei de asigurari ieftine. Iar daca de maine nu mai e asigurarea 400 lei pe an ci 1500 lei pe an, s-ar putea sa ii mai potoleasca pe cativa dintre ei.


 



Mai merita sa fac asigurare la City Insurance?


ASF-ul inca trage de timp si amana declararea falimentului oficial in speranta ca vor mai da cateva tunuri si vor mai face cateva vanzari. Dar da, orice asigurare City Insurance va fi valabila chiar si dupa falimentul firmei, despagubirile fiind platite din fondurile de garantare ASF dar doar in limita a 90.000 euro. Si cu multi nervi. 


 


Tu inca te simti aventurier sau e momentul sa ii cantam „Bella Ciao” lui City Insurance?


Scrie un raspuns
  • Andrei

    2021-09-16 15:48:12

    Ford focus 1.8 diesel, B8, peste 30 ani, 1 an fara decontare city insurance 504 lei asirom 600lei omniasig cu 1013lei Daca dispare city, cel mai probabil asirom sau grawe o sa le i-a locul.

  • AproapeMasini

    2021-09-16 09:38:54

    Nu ma pot abtine.

  • walle

    2021-09-16 07:26:41

    Azi am facut si eu prin Emag. Cel mai bun pret a fost la Groupama – 401 lei pe 1an (1.4, B8, peste 35 ani, niciodata accident). Anul trecut am facut la City Insurance cu 270 pe 1 an.

  • Mircea

    2021-09-16 07:10:53

    Vinde ba Santa fe-ul ala.

  • AproapeMasini

    2021-09-15 19:26:07

    Radem glumim, babardim fugim. Rovinieta e standard la orice benzinarie. Ca si asigurare eu imi fac de pe EMag dar in general comisioanele is standard prin industrie, agentii rar se bat pe reduceri si preturi mici. Eu azi am facut asigurare pe 12 luni la Asirom si am dat 683 lei, motor 2.0 diesel, clasa asigurare B8 si grupa sub 30 ani deci pe o parte iau bonus si pe alta parte iau penalizare si raman ca la dentist – cu banii luati si cu dureri.

  • Daniel

    2021-09-15 19:02:36

    Rovignieta are acelasi pret oriunde din ce știu

  • Adi

    2021-09-15 18:42:08

    Radem glumim,babardim platim. Unde pot face o rovinieta ieftina si o asigurare tot ieftina?pentru 12luni.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA