Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes isi propune sa reduca amprenta de carbon la jumatate, pana in 2030

Mercedes-Benz a declarat luni ca isi va injumatati amprenta de carbon per autoturism pana in urmatorul deceniu, comparativ cu nivelurile din 2020.



Sursa: mercedes-benz.ro


Marca de lux isi va asigura 70% din necesarul de energie pentru productie prin energie regenerabila pana in 2030, prin lansarea de proiecte de energie solara si eoliana la fabricile sale si prin acorduri de achizitie de energie.


Intr-o prezentare online, CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Kallenius, a descris schimbarile climatice drept „cea mai importanta sarcina a generatiei noastre”.


Concentrarea asupra mediului a Mercedes va afecta in mod semnificativ furnizorii producatorului auto la nivel global. ,,Sustenabilitatea va fi un criteriu de atribuire”, a spus Kallenius. „Daca vrei sa faci afaceri cu noi in viitor, trebuie sa ai o strategie de afaceri durabila”, a adaugat acesta.


Directorul de tehnologie Mercedes-Benz, Markus Schafer, a declarat ca furnizorii care reprezinta 90% din volumul de achizitii ale producatorului auto vor furniza piese neutre in CO2. „Am integrat cerintele de sustenabilitate in toate activitatile noastre de achizitie si procesele de atribuire”, a spus Schafer.


Sursa: group.mercedes-benz.com


In SUA, Mercedes va alimenta uzina de asamblare din Vance, Ala., printr-o ferma solara Alabama Power de 80 de megawati. Ca parte a unui contract de cumparare a energiei pe 15 ani, Mercedes-Benz va primi intreaga productie electrica din proiect dupa ce acesta va intra in functiune in martie 2024. „Nu dorim doar sa producem cele mai dezirabile masini din lume, ci si sa le producem in mod durabil”, a declarat Burzer.


Mercedes isi electrizeaza flota iar marca se asteapta ca vehiculele electrice sa reprezinte jumatate din vanzarile globale pana in 2025. Va deveni complet electric pana in 2030, acolo unde conditiile pietei o permit. Portofoliul include in prezent sase vehicule electrice cu baterie.


„Dorinta de mobilitate individuala continua sa creasca”, a spus Kallenius intr-un comunicat. „Misiunea noastra este sa satisfacem aceasta nevoie intr-un mod durabil”.


In SUA, Mercedes se pregateste sa inceapa productia de vehicule electrice la uzina sa de asamblare de 6 milioane de metri patrati, la 40 de mile sud-vest de Birmingham, Ala. Luna trecuta, Mercedes a deschis o fabrica de baterii la locatia din Alabama si a spus ca va incepe sa-si aprovizioneze celulele de baterie in SUA pana la jumatatea deceniului. Furnizorul de baterii Envision AESC, cu sediul in Japonia, va construi o fabrica din SUA pentru a furniza o noua generatie de componente pentru baterii pentru Mercedes.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA