Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault intrerupe productia electrica a Megane din cauza lipsei de piese

Renault a intrerupt productia compactei Megane E-Tech Electric la fabrica sa din nordul Frantei pana pe 25 aprilie, invocand lipsa de piese si blocajul cauzat de pandemia de COVID-19 in China.



Sursa: topgear.com


Productia de Megane la fabrica din Douai, Franta, a fost oprita intre 14 aprilie si 25 aprilie, dupa cum a declarat un purtator de cuvant al Renault. „Criza semiconductoarelor accentuata de masurile de izolare din mai multe regiuni ale Chinei pune sub presiune furnizarea de piese Megane E-Tech Electric, in special componente ale bateriei”, a declarat marti Renault intr-un e-mail. Renault se asteapta sa livreze clientilor primele modele de productie in luna mai.


Sursa: renault.ro


 


Megane E-Tech Electric este primul autoturism compact complet electric de la Renault. Este un element central al strategiei CEO-ului Luca de Meo de a se concentra pe segmentele compacte cu profit mai mare mai degraba decat pe masinile mici, unde Renault a dominat piata pana de curand.


Fabrica din Douai, care a fost transformata pentru a produce vehicule electrice din modele cu combustie interna, face parte din grupul Renault ElectriCity de site-uri de productie de vehicule electrice. Producatorul auto se asteapta sa produca sute de mii de vehicule electrice anual in fabrici, inclusiv modele compacte precum Megane, masini mici, cum ar fi viitorul Renault 5 si camionete comerciale.


Blocarile recente din China au dus la crize de productie la alti producatori de automobile, inclusiv la fabricile Tesla si Volkswagen Group din Shanghai. Blocarile vin pe langa lipsa continua de microcipuri. Potrivit unei noi estimari realizate de AutoForecast Solutions, aproximativ 1,5 milioane de vehicule au fost oprite din productie in intreaga lume, pana acum.  Aceasta reprezinta peste 10,5 milioane de unitati pierdute in 2021.


Producatorii europeni au reprezentat o mare parte din esecurile de productie ale industriei in ultimele saptamani si aproximativ jumatate din toate vehiculele au fost pierdute la nivel mondial in acest an, a spus AFS.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA