Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW va folosi platforma Neue Klasse pentru vehiculele electrice complete din Seria 3

Platforma va juca „un rol crucial” in cresterea vanzarilor de vehicule electrice pentru companie, a declarat CEO-ul Oliver Zipse.



Sursa: bmwblog.com


BMW isi va concentra initial arhitectura Neue Klasse (New Class) pe modele complet electrice pentru segmentul premium de dimensiuni medii, a declarat CEO Oliver Zipse.


Platforma, care va intra in productie in 2025 la noua fabrica a producatorului de automobile din Ungaria, va oferi doar o transmisie electrica cu baterie, a declarat Zipse in timpul convorbirii de joi a producatorului auto pentru veniturile din primul trimestru.


„Cand va ajunge pe piata, va fi concentrat pe segmentul Seria 3 si in acel moment, piata se va fi dezvoltat intr-o dimensiune in care este rezonabil sa existe doar un tren de rulare/transmisie(drivetrain) in acea arhitectura”, a spus Zipse.


Comentariile lui Zipse evidentiaza schimbarea gandirii BMW cu privire la arhitectura, care initial fusese planificata sa fie complet electrica, dar sprijina si masinile cu motoare cu combustie interna pe benzina si diesel, inclusiv hybrid plug-in.


BMW a declarat la Salonul auto IAA de la München din septembrie ca Neue Klasse va fi doar electrica.


Sursa: press.bmwgroup.com


„ Neue Klasse incepe cu modele din segmentul de masini de mijloc, dar, desigur, urmeaza mai multe”, a declarat un purtator de cuvant al BMW pentru Automotive News Europe. „ Neue Klasse este gama noastra de modele pentru viitor, de la segmentul de volum mare pana la modele exclusive de inalta performanta”, a spus purtatorul de cuvant.


Schimbarea strategiei de a utiliza platforma doar pe modelele de dimensiuni medii complet electrice va permite BMW sa pastreze motoarele cu combustie interna mai mult timp pe modelele mai mari.


Zipse a declarat  privind veniturile ca BMW isi propune sa atinga vanzarile cumulative de 2 milioane de masini complet electrice pana in 2025, pe drumul spre obiectivul ca jumatate din vanzarile sale sa fie doar electrice pana in 2030. „Facem tot ce putem pentru a atinge acest obiectiv mai devreme”, a spus el.


Declaratia lui Zipse ca platforma va fi rezervata doar vehiculelor electrice cu baterie (BEV) a fost remarcata de analistii de la Deutsche Bank.


„Consideram pozitiv faptul ca BMW spune ca, incepand cu 2025, Neue Klasse va fi doar BEV, in timp ce multi participanti pe piata au inteles pana acum ca este primul BEV”, a scris banca intr-o nota pentru investitori.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA