Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW, Skoda, Cupra anunta vehicule electrice entry-level „in curand”

CEO-ul Grupului VW, Herbert Diess, a declarat ca dezvoltarea vehiculelor electrice mici VW, Skoda si Cupra este „in plina desfasurare” inainte de lansarea in 2025.



Sursa: sasatimes.com


Dezvoltarea noului vehicul electric mic de dimensiunea Polo de la Volkswagen, impreuna cu derivatele pentru marcile Skoda si Cupra, este „in curs de desfasurare”, a declarat CEO-ul Grupului VW, Herbert Diess.


Grupul VW a publicat pe contul sau de Twitter imagini teaser ale celor trei masini electrice. A spus ca vehiculele electrice vor fi construite in Spania incepand cu 2025. Imaginile arata masini care imbina atributele de design SUV cu cele ale hatchback-urilor mai conventionale.


Diess a spus ca vehiculele electrice mici vor avea aproximativ 4 metri lungime pentru a se potrivi cu dimensiunea hatchback-ului mic Polo si a SUV-ului mic T-cross si ar fi profitabile pentru grup. „Provocarea conform careia masinile mari sunt mai profitabile decat masinile mici ramane, dar acum este momentul potrivit sa vina cu masinile mici pana in 2025”, a declarat Diess pentru conferinta Financial Times Future of the Car.


VW a spus anterior ca masinile vor fi vandute intre 20.000 de euro si 25.000 de euro.


Sursa: carscoops.com


Schita pentru masina marca VW arata un design care este mai elegant decat conceptul ID Life dezvaluit la Salonul auto IAA de la München in septembrie.


Seful marcii VW, Ralf Brandstaetter  , a scris pe Linkedin ca proiectul de masini mici a fost „un exemplu excelent pentru cooperarea intensificata intre marcile de volum din cadrul Grupului Volkswagen”.


Micul vehicul electric al marcii VW va fi probabil lansat ca ID2, alaturandu-se vehiculelor mai mari ID3, ID4, ID5 si ID Buzz cu baterie.


Platforma vehiculelor electrice pentru masini mici se va baza pe o versiune mai scurta a platformei electrice MEB a Grupului VW si este dezvoltata de Seat in Spania.


Saptamana trecuta, Diess a anuntat o investitie de 10 miliarde de euro in Spania pentru a include o noua fabrica de baterii in Sagunto, care va produce baterii pentru vehiculele electrice mici care vor fi produse la fabrica Seat din Martorell si la fabrica Volkswagen din Pamplona.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA