Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Bentley promite „accelerare fara efort” de la prima sa masina electrica

Accelerarea „brutala” a vehiculului electric Bentley  in schimb nu va fi principala caracteristica pentru vanzare, spune CEO Adrian Hallmark.



Sursa: autoexpress.co.uk


Prima masina complet electrica a lui Bentley va oferi pana la 1400 CP si va fi capabila sa accelereze de la 0 la 60 mph (97 km/h) in aproximativ 1,5 secunde, a declarat CEO-ul Adrian Hallmark. ,,Dar accelerarea nu va fi principala caracteristica de vanzare al modelului”, a spus Hallmark.


„Pentru noi nu ar fi brutalitatea acceleratiei ceea ce ne poate defini”, a declarat el intr-un interviu pentru Automotive News Europe.


Principalul atribut al noului vehicul electric va fi mai degraba „performanta de depasire fara efort a masinii”, a spus Hallmark. „Cei mai multi oameni se bucura de acceleratia de 30-70 mph, sau in Germania 30-150 mph”, a completat acesta.


Sistemele de propulsie electrice au permis producatorilor de automobile sa imbunatateasca masiv acceleratia in comparatie cu alternativele motoarelor cu ardere interna. Problema acum este ca viteza de acceleratie depaseste limitele rezistentei umane.


„Daca avem 650 CP acum cu GT Speed, vom fi dublu fata de aceasta cu BEV. Dar din punctul de vedere al vitezei de la 0 la 60 de km/h exista randamente in scadere. Problema este ca este incomod”, dupa cum a spus Hallmark. Bentley, insa, va lasa alegerea clientului: „Poti avea 0-60 mph in 2,7 secunde. Sau poate fi comutat la 1,5 secunde”.


Bentley-ul electric va intra in productie la fabrica producatorului auto din Crewe, Anglia, in 2025. Hallmark nu a dezvaluit ce stil de caroserie va avea noul vehicul electric, spunand doar ca acesta va fi superior fata de actuala gama Bentley de coupe si decapotabila Continental GT, berlina Flying Spur si SUV Bentayga.


Cand acestea vor fi inlocuite, vor trece si la energie electrica completa, a spus Bentley. O varianta a noului vehicul va costa mai mult de 250.000 de euro.


„In ceea ce priveste pretul, unul dintre vehiculele electrice va fi mai mult in acea gama de preturi Mulsanne decat orice avem astazi. Trebuie sa fie”, a spus Hallmark.


Sursa: autocar.co.uk


Pretul mai mare pentru vehiculul electric in comparatie cu gama de motoare cu combustie Bentley nu se datoreaza costului bateriilor.„Motorul cu 12 cilindri este de aproximativ 10 ori mai costisitor decat pretul unui motor mediu de masina premium, iar bateria medie este mai mica decat motorul nostru cu 12 cilindri”, dupa spusele lui Hallmark. „Abia astept bateriile, sunt ieftine in termeni relativi.”


Noul EV va fi construit pe platforma PPE (premium performance electric) dezvoltata de Audi, divizia de control a Bentley din cadrul Grupului VW. Platforma „ne ofera tehnologia bateriei in sine, unitatile de propulsie, capacitatea autonoma, capacitatea masinii conectate, sistemele de caroserie si unele inovatii in acestea”, a completat Hallmark.


Designul va fi actualizat dupa aspectul actual al lui Bentley, dar nu va urma o tendinta  a vehiculelor electrice.


„Ceea ce nu vom face este sa incercam sa le facem sa arate ca masini electrice”, a concis Hallmark.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA