Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Polestar pregateste SUV-ul emblematic pentru debutul din toamna

Producatorul suedez de automobile Polestar isi va prezenta SUV-ul emblematic in octombrie, extinzand gama marcii la un trio de modele.



Sursa: topelectricsuv.com


Producatorul suedez se asteapta sa vanda anul viitor 24.000 de unitati ale vehiculului electric de dimensiuni medii.


Afiliatul Volvo Car va incepe livrarile Polestar 3, un crossover de dimensiunea Porsche Cayenne, in Europa si SUA, la inceputul anului viitor.


Polestar se asteapta sa vanda 24.000 de unitati ale lui Polestar 3 anul viitor, crescand acest numar la 67.000 in 2024 si 77.000 in 2025, potrivit proiectiilor companiei. Se estimeaza ca Polestar 2 va ramane cel mai vandut la nivel mondial al marcii in acea perioada. Gama marcii include, de asemenea, hybridul plug-in de performanta Polestar 1.


Inainte de lansare, Polestar a oferit un nou film si prima imagine nedisimulata a crossover-ului de dimensiuni medii. Spre deosebire de actualul sedan Polestar 2 inspirat de Volvo, Polestar 3 prezinta noi elemente de design care includ o silueta inclinata si un nou stil pentru faruri si lumini din spate care sunt distincte de alte modele Polestar.


„Scopul gamei Polestar este sa fie mai sportiv si sa se concentreze mai mult pe sofer decat modelele Volvo care folosesc si noua arhitectura SPA2. Chiar daca este un SUV precum modelul 3, va avea o silueta eleganta, ceea ce inseamna ca se va pune mai putin accent pe spatiul de marfa si mai mult pe propulsie. Va avea, de asemenea, un design mai indraznet”, a declarat CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath, pentru Automotive News Europe intr-un interviu la inceputul acestui an.


Suedezii intentioneaza sa echipeze noul model cu hardware si electronica care sa permita conducerea autonoma pe autostrada pana la jumatatea deceniului, inclusiv senzori Lidar de la Luminar Technologies si componente electronice pentru computer de la Nvidia.


Sursa: evspias.com


Polestar 3 este construit pe o noua platforma complet electrica, SPA2, dezvoltata de Volvo pentru vehiculele sale de ultima generatie, proiectata cu motoare duble si o autonomie estimata de 600 km, pe baza standardelor europene WLTP.


Odata ce tehnologia respectiva este aprobata, noua platforma va oferi de asemenea o capacitate de conducere autonoma, de tip ,,eyes-off, hands-off”.


Polestar 3 este cheia pentru ambitiile tinerei marci de a-si creste vanzarile globale de zece ori pana la aproximativ 290.000 de unitati pana in 2025. Polestar intentioneaza sa lanseze o masina noua in fiecare an in urmatorii trei ani, incepand cu Polestar 3 si urmareste sa-si sporeasca prezenta la cel putin 30 de piete globale pana la sfarsitul anului 2023.


„Acesta este o piatra de hotar majora pentru compania noastra, una care ne stimuleaza traiectoria de crestere si ne duce in urmatoarea noastra faza”, a spus Ingenlath in comunicat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA