Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar neaga ca productia britanica de berline XE si XF s-ar fi incheiat

Jaguar a negat un raport conform caruia ar inceta productia de XE si XF in Marea Britanie, spunand ca intentioneaza sa reia constructia berlinelor la o data nespecificata in viitor.



Sursa: autocar.co.uk


Analistul auto francez Inovev, a declarat ca Jaguar a incetat productia de berline la fabrica sa din Castle Bromwich, Anglia, in martie, lasand doar productia masinii sport F-Type.


Productia XE si XF a fost afectata de deficitul global de semiconductori, dar marca va onora comenzile existente pentru berline si va continua sa accepte altele noi pentru cele doua modele, a declarat un purtator de cuvant al companiei pentru Automotive News Europe.


„Precum alti producatori de automobile, in prezent ne confruntam cu o intrerupere a lantului de aprovizionare din cauza COVID-19, inclusiv disponibilitatea globala a semiconductorilor, care au un impact combinat asupra programelor noastre de productie”, a spus Jaguar intr-un comunicat.


Site-ul web pentru clientii Jaguar spune ca termenul de asteptare atat pentru modelele XE, cat si pentru XF este in prezent de sase luni. Vanzarile XE, excluzand China, au fost de doar 416 unitati in primul trimestru, in timp ce berlina de clasa mare XF a inregistrat 974 de vanzari, arata cifrele companiei.


Sursa: inchcape.co.uk


Vanzarile au fost mult mai mari in China pentru modelele XE si XF produse la uzina in comun a Jaguar Land Rover din Changshu, cu 3.263 de vanzari de XE cu ampatament lung in acelasi trimestru si 2.990 de vanzari ale XF cu ampatament lung.


Cifra totala a vanzarilor Jaguar in primul trimestru a fost de 19.570 unitati , in crestere fata de ultimul trimestru din 2021, cand vanzarile au scazut cu 49%, pana la 14.407, cel mai mic randament pe trei luni pentru brand, din 2013.


Jaguar va deveni o marca complet electrica in 2025, insa nu va inlocui gama sa actuala, inclusiv XE si XF, pe masura ce se deplaseaza catre niveluri de preturi precum Bentley. Fabrica de la Castle Bromwich va inceta sa produca masini noi prin reinventarea marcii, a declarat CEO-ul Thierry Bollore.


Inovev a declarat, de asemenea, ca fabrica de la Castle Bromwich isi va construi ultima masina in 2024.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA