Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda si Sony formeaza o alianta pentru a construi vehicule electrice

Honda Motor si gigantul japonez de electronice Sony au semnat un acord pentru a infiinta anul acesta un joint venture pentru vehicule electrice „cu valoare adaugata mare” , sub numele Sony Honda Mobility, care va oferi o „noua generatie de mobilitate si servicii”.



Sursa: asiafinancial.com


Sony Honda Mobility va fi condusa de fostul sef de automobile Honda. Miscarea, anuntata intr-un comunicat oficial joi , cuprinde doua marci japoneze emblematice din doua dintre cele mai importante industrii de afaceri din tara: auto si inalta tehnologie.


Compania 50-50 va fi infiintata in acest an cu scopul de a incepe vanzarile de vehicule electrice si de a oferi servicii de mobilitate in 2025, au spus companiile. Acordul este inca supus aprobarii de reglementare.


Yasuhide Mizuno, in prezent director senior la Honda, va fi presedintele si CEO-ul noii companii. Mizuno a fost anterior CEO al Honda pentru operatiuni auto, inainte de a fi insarcinat sa conduca Biroul de pregatire Honda-Sony JV, schimbare care a intrat in vigoare la 1 iunie.


Sony Honda Mobility, care va avea sediul la Tokyo, va combina experienta Honda in inginerie si productie de vehicule, impreuna cu competenta sa in furnizarea de servicii post-vanzare, cu punctele forte ale Sony in imagistica, detectie, telecomunicatii si divertisment, au spus companiile.


Acordul oficializeaza un memorandum de intelegere pe care Honda si Sony l-au anuntat in martie. Noua companie este de asteptat sa-si vanda vehiculele in Europa, SUA si Japonia.


CEO-ul Honda, Toshihiro Mibe , a spus ca intreprinderea initiala este de asteptat sa fie mica, dar ca este un pas important in incercarea de noi modele de afaceri pentru o industrie asediata de schimbare.


Sursa: reuters.com


„La noua companie, ne vom stradui sa cream valoare noua prin fuziunea determinata de combinarea diferitelor noastre industrii”, dupa cum a spus Mibe in declaratia comuna.


Honda, aflata in mijlocul unei transformari corporative radicale , a declarat in aprilie ca va investi 37,16 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani in electrificare, deoarece va lansa 30 de vehicule electrice complete la nivel global si va construi capacitatea de productie pentru 2 milioane de vehicule electrice anual pana in 2030.


In detalierea strategiei, Honda a spus ca isi va muta, de asemenea, afacerea de la vanzarile nerecurente de hardware catre vanzarile recurente de servicii care combina hardware si software.


Face parte din noua platforma vehiculelor electrice definita de software, denumita e:Architecture, pe care compania o va lansa in 2026 pentru a sprijini urmatoarea generatie de masini electrice cu baterii mari de la Honda.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA