Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari prezice ca 80% din vanzarile sale in 2030 vor fi vehicule electrice si hybrid

Ferrari a anuntat noua strategie pentru 2030, prin care va lansa 15 modele noi in perioada 2023-2026, primul model complet electric fiind planificat pentru 2025.



Sursa: carwale.com


Ferrari  le-a spus investitorilor ca modelele complet electrice si hybrid vor reprezenta 80% din vanzari pana in 2030 si a promis ca va produce masini „si mai unice”, deoarece se va face trecerea costisitoare la modele cu emisii zero.


„Credem ca putem folosi motorul electric pentru a imbunatati performanta masinilor noastre”, a declarat CEO-ul Benedetto Vigna, la ziua pietei de capital a Ferrari, in timp ce a dezvaluit noul plan de afaceri mult asteptat al companiei.


Vigna a confirmat planurile producatorului italian de super-masini de a lansa primul sau vehicul complet electric in 2025, iar Ferrari va lansa 15 modele noi intre 2023 si 2026.


„Tot ceea ce facem se va concentra intotdeauna pe a fi in mod distinctiv Ferrari”, a spus presedintele John Elkann in declaratia sa. „Setul de oportunitati de electrificare si electronica ne va permite sa facem si mai multe masini unice”.


Ferrari se asteapta ca masinile complet electrice vor reprezenta 5% din vanzari in 2025 si 40% in 2030, a spus Vigna. Modelele hybrid ar trebui sa creasca la 55% din vanzari in 2025, de la 20% in 2021, inainte de a scadea la 40% in 2030.


Sursa: topgear.com


Vigna a spus ca Ferrari va dezvolta si va construi propriile motoare electrice, invertoare si module de baterie pentru modelele sale electrice pe o noua linie de asamblare la fabrica sa din Maranello, Italia, in timp ce externalizeaza partenerii componente non-core.


Confruntati cu interdictiile care se profileaza asupra vehiculelor pe combustibili fosili in Europa si China, marii producatori de automobile s-au angajat sa cheltuiasca peste 250 de miliarde de dolari pana in 2025 pentru trecerea la electrificare, potrivit estimarilor industriei.


Ferrari a spus ca se asteapta sa investeasca 4,4 miliarde de euro pana in 2026, cea mai mare parte pentru dezvoltarea de produse, oferind in acelasi timp un EBITDA (castiguri de baza) de 2,5 miliarde pana la 2,7 miliarde de euro.


Precum si alti producatori de masini sport, provocarea Ferrari depaseste doar investitiile uriase de capital necesare pentru a dezvolta modele electrice care sa se potriveasca cu stramosii lor de inalta performanta pe combustibili fosili.


Clientilor si investitorilor le place ceea ce face Ferrari astazi iar  asta se poate observa pe o lista lunga de asteptari pentru masini care pornesc de la peste 200.000 de euro.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA