Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari refuza sa ofere controlul deplin al supermasinilor sale unui computer

CEO-ul Benedetto Vigna a declarat ca marca italiana va ajunge pana la nivelul 2 Plus ADAS in masinile sale Ferrari.



Sursa: michelin.com


Producatorul italian de super-masini Ferrari a gazduit recent cativa experti in inteligenta artificiala care au vrut sa prezinte motivele pentru care Ferrari ar trebui sa adopte conducerea autonoma.


In schimb, CEO-ul Benedetto Vigna i-a invitat sa faca o tura cu un Ferrari pe pista de curse Fiorano a companiei.


„Baietii experti in AI s-au plimbat cu pilotul nostru de testare”, a declarat Vigna reporterilor joi la Maranello, dupa ce a dezvaluit strategia de electrificare a companiei. „Cand au iesit dintr-un Ferrari, mi-au spus: „OK Benedetto, prezentarea noastra este inutila”.


CEO-ul a spus ca Ferrari va continua sa foloseasca sisteme avansate de asistenta a soferului (ADAS) in masinile sale, dar nu va implementa niciodata asa-numitele functii de autonomie SAE Nivel 5, ceea ce ar insemna ca vehiculele pot functiona fara interventia umana. „Ne vom opri la Nivelul 2 Plus”, a declarat Vigna.


Nivelul 2 Plus este disponibil in prezent in multe masini, oferind asistenta la directie si franare, dar soferul trebuie sa fie intotdeauna in control, iar dispozitivele de monitorizare vor dezactiva tehnologia ADAS daca mainile soferului sunt indepartate de pe volan.


Sursa: carscoops.com


Mercedes a inceput recent sa ofere asa-numitul Drive Pilot pe berlinele mari Clasa S si EQS. Primul sistem de conducere autonoma de Nivel 3 omologat pentru drumurile publice poate prelua toate functiile, dar soferul trebuie sa fie pregatit sa preia imediat controlul la cerere.


Ferrari, in schimb, merge pe alt drum. „Niciun client nu va cheltui bani pentru ca acel computer din masina sa se bucure de condus”, a declarat Vigna pentru Bloomberg Television. „Valoarea omului, a omului din centru, este fundamentala”.


Renuntand la cursa pentru a oferi masini cu conducere autonoma, Ferrari se asteapta sa economiseasca bani, care vor trebui sa acopere costul electrificarii motorului sau.


Directorul financiar Antonio Picca Piccon a declarat ca Ferrari va investi 4,4 miliarde de euro in perioada 2022-2026, 75% din suma fiind destinata produselor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA