Segmentul pickup-urilor din Europa ramane mic, motiv pentru care VW va viza cumparatorii premium si mai putin utilizatorii comerciali.

Sursa: Motor1.com

Pickup-ul Amarok de a doua generatie de la Volkswagen, rezultatul unei colaborari cu Ford, este mai lung decat modelul actual, are capacitati off-road imbunatatite si vine cu o noua suita de functii de asistenta pentru sofer.

Amarok a fost proiectat in Australia si va fi construit in Africa de Sud, a declarat marti VW Commercial Vehicles la dezvaluirea pickup-ului.

Avand 5350 mm lungime, noul model este cu 100 mm mai lung decat versiunea actuala, marind dimensiunea totala a cabinei si spatiul pentru picioare pentru al doilea rand pentru modelele cu cabina dubla, dupa spusele VW. Ampatamentul creste cu 173 mm pana la 3270 mm, echivalentul unui apartament cu 2 camere semi-decomandat.

Sarcina utila este de 1,2 tone metrice iar capacitatea de remorcare este de 3,5 tone, a spus VW.  Amarok este disponibil cu cinci configuratii de motor turbo: trei diesel de 2.0 litri in patru cilindri, cu 150, 170 sau 205 CP, un motor diesel de 3.0 litri V6 si 250 CP si un motor pe benzina de 2.3 litri in patru cilindri si 302 CP (cel mai probabil 2.3 EcoBoost-ul de pe Mustang).

Versiunile cu putere mai mare vor avea o transmisie automata standard cu 10 trepte cu schimbator electronic. Alte transmisii includ o automata cu sase trepte si doua cutii manuale cu cinci si sase trepte.

Amarok va fi disponibil si cu sistemul VW cu tractiune integrala part-time sau full-time 4Motion, cu sistemul permanent standard pentru motorul diesel cu sase cilindri. Off-roading-ul este imbunatatit cu o garda la sol de 800 mm comparativ cu 500 mm la versiunea actuala.

Sursa: drive.com.au

VW a pozitionat Amarok ca un pickup premium si a adaugat dotari suplimentare de siguranta si confort. Printre acestea se numara peste 30 de functii ale sistemului avansat de asistenta pentru sofer (ADAS), dintre care 20 sunt noi pentru Amarok, inclusiv asistenta la parcare si asistenta la viteza.

De asemenea,  sistemul de infotainment este nou, cu o optiune pentru un ecran tactil central de 10 sau 12 inchi si un panou de instrumente digital de 8 inchi sau 12 inchi.

Alte optiuni includ un sistem de sunet premium Harman Kardon, jante din aliaj de 21 de inchi, accesorii, inclusiv cutii de scule cu blocare si suporturi pentru biciclete si o husa electrica pentru pat.

Carsten Intra, CEO-ul VW Commercial Vehicles, a declarat ca Amarok ar putea fi electrificat in viitor. „Ceea ce trebuie sa facem acum este sa ne uitam pe piete pentru a gasi cand este momentul potrivit pentru a-l aduce pe piata”, a declarat acesta. „Este un domeniu de actiune interesant pentru viitor”.

VW Commercial Vehicles a vandut deja peste 830.000 de Amarok de prima generatie in Europa, Australia, Noua Zeelanda, Africa, Asia de Nord si America de Sud si Centrala.