Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai va construi prima sa fabrica de vehicule electrice din Coreea de Sud

Prima fabrica de masini electrice a Hyundai din Coreea de Sud este programata sa inceapa productia in 2025.



Sursa: reuters.com


Hyundai Motor va construi o fabrica de vehicule electrice dedicata in Coreea de Sud, care va deveni prima fabrica de automobile deschisa in tara in aproape trei decenii.


Productia urmeaza sa inceapa pana in 2025, dupa declaratiile de marti a sindicatului companiei, reamintind un angajament pe care compania si-a facut-o in negocierile salariale.


Hyundai isi extinde in prezent gama complet electrica pentru a include Ioniq 6 , care va debuta in Europa in a doua jumatate si Ioniq 7, care se preconizeaza ca va ajunge pe piata in 2024.


In mai, Hyundai Motor Group, care include Hyundai Motor si Kia, a declarat ca va investi 63 de trilioane de woni (48,1 miliarde de dolari) in Coreea de Sud pana in 2025.


Lucratorii sindicali ai Hyundai Motor din Coreea de Sud au votat luna aceasta pentru o posibila greva, pentru prima data in patru ani, pentru a cere salarii mai mari. Au fost, de asemenea, suparati ca managementul acorda prioritate investitiilor in afara tarii.


Sursa: euronews.com


Hyundai Motor, cel mai mare producator auto din Coreea de Sud, a deschis ultima data o fabrica de automobile in Coreea de Sud in 1996. Totusi, producatorul a declarat in luna mai ca va investi 5,5 miliarde de dolari si in SUA pentru a construi unitati complete de productie de vehicule electrice si baterii.


Fabrica de vehicule electrice din Georgia este programata sa demareze la inceputul anului 2023 si sa inceapa productia comerciala in prima jumatate a anului 2025, potrivit producatorului auto.


„Vanzarile de vehicule cu motor cu ardere interna sunt programate sa fie interzise pe anumite piete, astfel incat noua fabrica de vehicule electrice este vitala pentru supravietuirea Hyundai Motor”, a declarat Chang Moon-su, analist la Hyundai Motor Securities, o subsidiara a producatorului auto.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA