Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Northvolt va dezvolta baterii pe baza de lemn impreuna cu Stora Enso

Northvolt si compania finlandeza de silvicultura Stora Enso intentioneaza sa produca baterii durabile folosind carbon dur pe baza de lignina.



Sursa: lesprom.com


Producatorul suedez de baterii Northvolt cauta sa produca baterii care sa utilizeze carbonul continut in lemnul provenit din padurile nordice pentru a contribui la reducerea amprentei de mediu si a costurilor.


Northvolt si compania finlandeza de silvicultura Stora Enso intentioneaza sa produca baterii durabile folosind carbon dur pe baza de lignina la scara industriala, dupa declaratiile companiilor, vineri. Scopul este de a dezvolta o baterie cu anod provenit in intregime din materii prime europene, au spus ei.


Lauri Lehtonen, care este seful departamentului de inovare la divizia de biomateriale a Stora Enso, a explicat procesul pentru Automotive News Europe la inceputul acestui an si a subliniat potentialele beneficii pentru producatorii de automobile.


„Exploram o noua sursa de materie prima durabila si extindem lantul valoric european al bateriilor, in timp ce dezvoltam o compozitie chimica a bateriilor mai putin costisitoare”, a declarat Emma Nehrenheim, director de mediu la Northvolt.


Lignina, una dintre cele mai mari surse regenerabile de carbon de pe planeta, este un polimer derivat din plante care se gaseste in peretii celulari ai plantelor uscate. Copacii sunt compusi din 20% pana la 30% din lignina.


In parteneriat, Stora Enso va furniza materialul pe baza de lignina Lignode, in timp ce Northvolt va conduce proiectarea celulelor, dezvoltarea procesului de productie si extinderea tehnologiei.


Sursa: reuters.com


Stora Enso este cel mai mare producator de lignina din lume, producand 50.000 de tone pe an la unitatea de la Sunila din Finlanda. De asemenea, efectueaza un studiu de fezabilitate pentru prima productie industriala a Lignode la situl Sunila.


Northvolt a cumparat in februarie o veche fabrica de hartie suedeza de la Stora pentru a o transforma intr-o fabrica de materiale catodice pana la sfarsitul anului 2024, cu o capacitate de productie anuala de peste 100 gigawati/ora.


Grupul Volkswagen a investit sute de milioane de dolari in Northvolt pentru a asigura alimentarea cu baterii pentru vehiculele sale electrice. In martie 2017, seful de inovare al Stora, Mikael Hannus, a declarat pentru Reuters ca productia comerciala de produse pe baza de lignina va fi la 5 pana la 10 ani.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA