Porsche le spune investitorilor ca poate deveni mai profitabil concentrandu-se pe puterea bateriei si in general pe vanzare masinilor electrice.

Sursa: porsche.com

Producatorul de masini sport detinut de Grupul Volkswagen vede mai mult potential de a creste preturile vehiculelor sale electrice decat modelele de motoare cu combustie, a declarat directorul financiar Lutz Meschke, la inceputul saptamanii trecute. Meschke crede ca marjele producatorului de vehicule electrice pot ajunge la egalitate cu cele ale vehiculelor cu ardere in doi ani, apoi se vor extinde deoarece clientii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru noua tehnologie.

Conducerea se asteapta ca opt din zece Porsche vandute pana la sfarsitul acestui deceniu sa functioneze integral cu energie electrica, iar vehiculele electrice sa reprezinte jumatate din piata auto de lux in 2031. „Tinta noastra este sa extindem selectiv segmentele cu marja mai mare si sa valorificam oportunitatile de stabilire a preturilor pentru vehicule electrice”, a spus CEO-ul Porsche, Oliver Blume.

Porsche este cu mult inaintea rivalilor, inclusiv Ferrari si Aston Martin, cand vine vorba de electrificarea gamei sale. Dar in timp ce Taycan EV a depasit emblematicul 911 anul trecut, marca produce inca mult mai putine vehicule electrice decat Tesla. O accelerare mai semnificativa a vehiculelor electrice va necesita revizuirea fabricilor, recalificarea personalului si asigurarea materiilor prime din ce in ce mai rare pentru baterii.

Si pe langa incertitudinea cu privire la cum va arata profitabilitatea odata ce criza lantului de aprovizionare se estompeaza, productia se normalizeaza si producatorii de automobile incep cu seriozitate tranzitia catre vehiculele electrice, nu este clar si ce se intampla cu puterea de stabilire a preturilor.

Sursa: porsche.com

911 alimentat exclusiv cu combustie ramane cel mai profitabil model Porsche. Marca se pregateste sa introduca o versiune electrica a popularului sau SUV Macan. Crossover-ul complet electric este probabil sa aiba un pret cu mult peste cei aproximativ 60.000 de dolari pentru versiunea de baza pe benzina.

De asemenea, Porsche planuieste un nou SUV electric de lux pozitionat deasupra lui Cayenne, care va incepe de la aproximativ 83.000 de euro.

Macan-ul a fost amanat si nu va ajunge in showroom-uri pana in 2024 din cauza unor probleme de software la unitatea Cariad a VW. Porsche incearca acum sa-si traseze propriul drum in ceea ce priveste software-ul, dar problemele inca ridica ingrijorari cu privire la viitoarele introduceri de vehicule electrice.

Nu exista inca o data de lansare pentru SUV-ul de lux, iar directorii nu au spus nimic altceva despre model, in afara de faptul ca va fi fabricat la Leipzig, Germania.