Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda se concentreaza pe livrari deoarece profiturile scad

Condamnat de pierderea productiei si de scaderea vanzarilor, producatorul auto Honda a declarat ca profitul operational a scazut cu 8,6%, pana la 1,63 miliarde de dolari.



Sursa: honda.ro


Dator in urma multor comenzi intarziate, producatorul auto spune ca principala sa prioritate este sa ofere masini clientilor decat sa-si faca griji pentru discutiile despre recesiune sau creditele mai stricte pentru vehicule electrice.


,,Multe incertitudini inca planeaza asupra sectorului auto”, a declarat Kohei Takeuchi, directorul financiar Honda.


Takeuchi a spus ca inflatia si ratele dobanzilor mai mari vor avea „in cele din urma un impact asupra economiei”.


Honda a crescut preturile in SUA in conformitate cu inflatia. Totusi, daca se loveste de o recesiune, Honda ar trebui sa poata face fata acesteia controland in continuare costurile fixe, a prezis Takeuchi.


Honda nu vinde inca niciun vehicul electric in Statele Unite, dar producatorul auto nr. 2 al Japoniei a declarat ca va investi 36,67 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani in electrificare, deoarece va lansa 30 de vehicule electrice complete la nivel global si va construi capacitatea de productie pentru 2 milioane de vehicule electrice anual pana in 2030. Pana in 2030, intentioneaza sa construiasca 800.000 de vehicule electrice la nivel local in America de Nord.


Sursa: automarket.ro


Evaluarea lui Takeuchi a venit in momentul in care Honda Motor Co. a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru fiscal incheiat la 30 iunie. Condamnat de pierderea productiei si de scaderea vanzarilor, Honda a declarat ca profitul operational a scazut cu 8,6%, 1,63 miliarde de dolari.


Totusi, Honda a spus ca productia este deja in revigorare, odata cu reluarea activitatii in Shanghai si prezice ca poate compensa un prim trimestru fiscal slab din restul anului fiscal.


Si-a mentinut stabile perspectivele anterioare pentru vanzarile de 4,2 milioane de vehicule in anul fiscal curent, care se incheie la 31 martie 2023. Aceasta reprezinta o crestere de 3,1% fata de anul fiscal precedent. Honda si-a crescut perspectivele de profit operational pentru anul fiscal curent, invocand profituri extraordinare ale cursului de schimb valutar. Dar noua tinta marcheaza inca o scadere de 4,7% fata de anul precedent.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA