Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW va obtine baterii cilindrice de la EVE din China

EVE China va furniza BMW celule de baterie pentru vehiculele Neue Klasse (Clasa Noua) ale producatorului auto, deoarece producatorul auto urmeaza Tesla in adoptarea acestei tehnologii.



Sursa: reuters.com


EVE China a semnat contracte pentru a fi furnizorul principal al BMW de celule de baterie in Europa pentru noua sa serie de vehicule electrice care urmeaza sa fie puse in vanzare in 2025. Vehiculele vor folosi arhitectura Neue Klasse (Clasa Noua) a producatorului auto si se vor concentra initial pe modele premium de dimensiuni medii, cum ar fi Seria 3.


Anul acesta, Tesla a inceput sa produca noua sa baterie cilindrica 4680 cu 46 de milimetri in diametru si 80 de milimetri in lungime, de asemenea spus ca se asteapta ca bateria sa scada costurile de productie si sa imbunatateasca autonomia in comparatie cu generatia actuala a bateriei cilindrice 2170.


Dosarele companiei arata, de asemenea, ca EVE planuieste o fabrica mare de baterii cilindrice in China centrala. BMW a declarat ca intentioneaza sa lanseze cateva stiri legate de baterie la inceputul lunii septembrie, dar a refuzat sa comenteze mai multe.


Schimbarea adoptata de catre BMW, care utilizeaza in prezent baterii prismatice, subliniaza un impuls tot mai mare pentru bateriile cilindrice de format mai mare.


Bateriile prismatice, au devenit cea mai comuna forma de baterie auto in ultimii doi ani, deoarece pot fi ambalate economisind costuri. Dar sustinatorii bateriilor cilindrice sustin ca celulele mai noi de format mai mare au devenit mai rentabile datorita imbunatatirii densitatii energiei.


Sursa: bmwblog.com


Acordul EVE cu BMW a determinat compania chineza sa anunte in martie ca va construi o unitate de productie de baterii cilindrice in Debrecen, Ungaria, prima sa fabrica din Europa.


De asemenea, BMW construieste o fabrica in acelasi oras in care intentioneaza sa produca vehicule electrice dezvoltate pe platforma sa Neue Klasse. Stimulentele guvernamentale incurajeza cererea de vehicule electrice in Europa si Statele Unite, fiind un ajutor pentru producatorii chinezi de baterii si vehicule electrice in accelerarea planurilor de infiintare a bazelor de productie in strainatate.


CATL a anuntat saptamana trecuta ca va construi cea mai mare fabrica de baterii din Europa, cu o capacitate anuala de 100 gigawati ora, tot in Debretin, pentru a furniza producatorilor auto europeni. Mercedes-Benz va fi cel mai mare client al sau.


Eve, fondata de cercetatorul in bateriile litiu-ion Liu Jincheng in 2001 si, de asemenea, furnizor al Xpeng, este un jucator mult mai mic decat CATL. Prin comparatie, CATL produce 48% din totalul bateriilor instalate in vehiculele electrice din China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA