Mercedes planuieste o ofensiva agresiva pe piata de vehicule electrice de lux din India, mentinandu-se in fata rivalului Tesla.

Sursa: mercedes-benz.ro

Mercedes-Benz intentioneaza sa ocupe pozitia de lider pe piata de vehicule electrice de lux din India, potrivit Reuters, contribuind la consolidarea titlului sau de cel mai bine vandut brand de masini de lux.

Mercedes va lansa trei masini electrice in India in acest an si va fi prima companie care va construi un vehicul electric de lux in tara, a declarat Martin Schwenk intr-un interviu. De asemenea, producatorul auto va infiinta o retea de incarcare rapida la nivel national si ar putea sa produca baterii si pe plan intern in viitor, dupa cum a spus acesta.

„Acum, incepem cu adevarat ofensiva noastra agresiva pe piata vehiculelor electrice. In urmatorii cinci ani, 25% din vanzarile noastre (in India) vor fi electrice”, a spus Schwenk. „Ambitia noastra este sa conducem piata si pe partea electrica”.

Deciziile Mercedes au loc pe masura ce rivalul vehiculelor electrice Tesla a suspendat recent planurile de a intra in India din cauza taxelor mari de import pentru vehiculele electrice.

Mercedes isi va incepe impulsul in India cu un model electric importat al masinii sale de performanta AMG EQS 53 4MATIC pe care l-a lansat miercuri. Aceasta va fi urmata de o versiune electrica asamblata local a berlinei sale emblematice Clasa S, EQS si de un transportator de persoane electric, importat, mai tarziu in acest an.

AMG EQS va avea o autonomie de rulare de 580 de kilometri cu o singura incarcare si va avea un pret de aproximativ 307.000 USD.

India este in mare parte o piata de masini mica si ieftina, in care modelele de lux reprezinta 1% din vanzarile totale anuale de aproximativ 3 milioane. Piata vehiculelor electrice de lux este si mai mica si in mare parte netestata.

Sursa: motor1.com

Mercedes, care isi vinde deja SUV-ul EQC importat in India, va fi primul care va asambla un vehicul electric de lux in tara, permitandu-i sa stabileasca un pret competitiv pentru masina fata de rivali, datorita unei rate de impozitare mai scazute de 5% pe vehiculele electrice construite local fata de 100% taxa pe modelele importate.

Acest lucru ii va oferi un avantaj fata de Audi si BMW din Germania dar mai ales fata de Tesla.

Pentru a minimiza preocuparile legate de autonomie, Mercedes va instala 140 de incarcatoare EV la nivel national, inclusiv din cele de tip ultra-rapide care pot fi incarcate pana la 80% in 40 de minute, pana la sfarsitul anului.

La nivel global, Mercedes intentioneaza sa investeasca peste 40 de miliarde de euro pana in 2030 pentru a dezvolta vehicule electrice cu baterii. Schwenk se asteapta ca India sa se alinieze planurilor companiei de trecere la vehiculele electrice in termeni de viteza si lansari de produse.