Jeep isi va incepe parcursul catre 100% vehicule electrice pana in 2030 cu patru modele, de la micul Avenger pana la marele Wagoneer premium.

Sursa: autocar.co.uk

Jeep intentioneaza sa treaca de la zero vanzari de vehicule complet electrice in Europa in acest an la 100% in 2030. Pentru a ajunge acolo, compania-mama Stellantis va incepe cu lansarea a patru SUV-uri electrice pana in 2025 si va elimina treptat orice varianta de motor cu ardere in combustie, in urmatorii cinci ani.

„Vrem sa devenim liderul global in electrificarea SUV-urilor”, a declarat CEO-ul Jeep, Christian Meunier.

Jeep-ul este deja puternic hibridizat, cu o gama de SUV-uri hybrid plug-in, dar primul Jeep cu zero emisii va fi SUV-ul Avenger, care va debuta pe 17 octombrie la Salonul auto de la Paris. Avenger, care va intra in vanzare in Europa anul viitor, este de asteptat sa aiba o autonomie de aproximativ 400 km.

Obiectivele de electrificare ale Jeep sunt diferite in SUA, unde intentioneaza sa vanda vehicule cu emisii zero in proportie de 50% pana in 2030.

Primul Jeep complet electric disponibil in America de Nord va fi un SUV mare numit Recon. Spre deosebire de Avenger, Recon nu va avea o optiune de transmisie cu ardere interna. Jeep a spus ca Recon se adreseaza celor carora le place sa exploreze si sa aiba aventuri extreme.

Al treilea Jeep cu emisii zero va fi o versiune a marelui Wagoneer, numit de cod Wagoneer S, pe care seful de design al Stellantis Ralph Gilles l-a numit „arta premium americana”.

Sursa: wagoneer.ca

Jeep spune ca Wagoneer S, cu stil aerodinamic, va fi un produs global care vizeaza o autonomie de 400 mile (644 km) la o singura incarcare, cu 600 CP si un timp de 0-60 mph (97 km/h) de aproximativ 3,5 secunde. Va intra in vanzare in 2024. Jeep nu a spus cand ar putea aparea in Europa.

Jeep nu a dezvaluit niciun detaliu si despre al patrulea model complet electric, care urmeaza sa apara in 2025, potrivit unui raport al companiei.