Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla creste productia la uzina germana pentru Model Y

Tesla continua sa intensifice productia de masini Model Y la prima sa fabrica europeana.



Sursa: ccarprice.com


Prima fabrica europeana a Tesla, Germania, isi accelereaza ritmul de productie iar  aceasta merge  „foarte bine”, potrivit producatorului de masini electrice.


Tesla a anuntat aceasta crestere a productiei de SUV-uri Model Y duminica, la uzina din Gruenheide, langa Berlin, dupa cum a informat Automobilwoche.


Desi producatorul auto nu a dat o cifra actuala de productie pentru vehiculele electrice, a spus ca a construit 1.000 de masini pe saptamana in timpul verii, ceea ce reprezinta aproximativ o zecime din capacitate totala a fabricii, care a fost deschisa in martie.


In prezent, Tesla isi propune sa construiasca 5.000 de vehicule pe saptamana la uzina Gruenheide pana in primul trimestru al anului viitor, potrivit Agentiei de Presa Germana (DPA).


Pe măsura ce noile sale fabrici din Gruenheide si Texas isi cresc productia, Tesla a estimat o productie anuala de 2 milioane de masini pentru anul viitor, inaintea obiectivului sau pe termen lung de a construi 20 de milioane de vehicule pe an.


Producatorul auto a declarat duminica ca vrea sa reduca si consumul de apa la fabrica Gruenheide. Reducerea utilizarii apei proaspete continua sa fie un obiectiv cheie pentru producatorul de automobile, in urma temerilor cu privire la alimentarea cu apa exprimate de locuitorii locali.


Potrivit Tesla, la productia unei singure masini se consuma aproximativ 2,2 metri cubi de apa dulce. Media industriei este utilizarea de aproape 4 metri cubi de apa dulce per vehicul, a adaugat Tesla.


Sursa: electrive.com


Consumul de apa ar putea fi redus in Gruenheide prin utilizarea turnurilor de racire hibride sau prin curatarea chimica a componentelor instalatiei, printre alte masuri. De asemenea, Tesla planuieste sa deschida sau noua fabrica de baterii pe amplasament, dar inca nu este clar cand este programata sa se deschida.


In plus, compania a spus ca transportul public catre fabrica este de asteptat sa se imbunatateasca prin naveta cu trenul ce este in plan pentru primavara anului 2023.


Producatorul chinez de baterii Svolt a dezvaluit recent planurile de a construi o fabrica suplimentara de asamblare a celulelor in Germania pentru furnizarea de vehicule electrice. La fel ca Tesla, a ales statul Brandenburg ca locatie.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA