Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW creeaza o unitate de mobilitate pentru a se concentra pe EV-uri

Afacerea autovehiculelor VW se reorganizeaza pentru a combina domeniile emergente ale electromobilitatii si digitalizarii intr-o divizie „Noua mobilitate”, sub conducerea lui Thomas Ulbrich, actualul sef de dezvoltare al marcii.



Sursa: carscoops.com


In noul rol, Ulbrich va fi responsabil pentru actualele masini electrice cu baterie ID ale VW si pentru modelele viitoare care se vor baza pe noua platforma SSP extrem de scalabila a Grupului VW, inclusiv viitoarea masina completa electrica, cu conducere autonoma a marcii, care va. fi dezvoltată în cadrul noului rol, proiectul Trinity.


Ulbrich se va alatura, de asemenea, consiliului de supraveghere al Cariad, unitatea de software a VW, care se ocupa cu asigurarea unei cooperari stranse intre Cariad si divizia de dezvoltare a marcii VW.


CEO-ul marcii VW, a declara ca restructurarea are ca scop crearea unei baze solide pentru „impulsionarea sistematica a transformarii companiilor catre un furnizor de mobilitate orientat spre software”.


Odata cu noua divizie, „combinam domeniile strategice de actiune ale mobilitatii electrice si software-ului, crescand astfel ritmul nostru de inovare”, a spus Schaefer intr-un comunicat marti.


Ulbrich si-a facut reputatia ca depanator la VW dupa ce a salvat hatchback-ul electric compact ID3, primul din noua generatie de vehicule electrice a producatorului de automobile, dupa ce lansarea sa a fost lovita de erori software.


VW nu a spus cat de mare va fi divizia New Mobility, dar este posibil sa implice ingineri de dezvoltare si o echipa interdisciplinara concentrata pe baterii si software, precum si pe dezvoltare, productie, achizitie si control.


Sursa: volkswagen.ro


Rolul lui Ulbrich de sef de tehnologie al marcii VW va fi acum condus de Kai Gruenitz, care trece la rolul din actualul sau job de sef de dezvoltare la Volkswagen Vehicule Comerciale, unde a fost responsabil, printre altele, de dezvoltare ID Buzz.


Ulbrich si Gruenitz vor coopera si vor implica ingineri din unitatea traditionala de dezvoltare a VW in proiecte precum celulele bateriei, platforma electrica SSP si digitalizarea, inclusiv functiile de conducere autonoma, precum si alte proiecte complexe care se afla la orizont.


Ulbrich va mult de lucru din cauza faptului ca structura de luare a deciziei a Cariad a fost criticata ca fiind ineficienta, bugetele sale au crescut iar lansarile modelelor cheie Porsche, Audi si Bentley ar putea fi amanate, deoarece functiile software avansate nu sunt gata.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA