Aproape Masini

Acum avem si magazin online

IPO Porsche, 911 milioane de actiuni in semn de recunoastere pentru cel mai faimos model al marcii

Porsche a anuntat ca va emite 911 milioane de actiuni la IPO, intr-un sentiment de stima petru cel mai faimos model al marcii.



Sursa: reuters.com


Consiliul de supraveghere al Grupului Volkswagen se va intruni duminica pentru a merge mai departe cu IPO-ul marcii sale Porsche, care va cuprinde 911 milioane de actiuni intr-un semn de admiratie pentru cel mai faimos model al sau.


Detaliile privind intervalul de preturi, evaluare si investitorii confirmati sunt probabil anuntate dupa intalnire.


Cele 911 milioane de actiuni Porsche vor fi impartite in 455,5 milioane de actiuni preferate si 455,5 milioane de actiuni obisnuite, potrivit site-ului pentru plasarea actiunilor. Vor fi listate doar actiunile preferate.


Porsche SE, principalul actionar al VW, s-a angajat deja sa cumpere 25% plus una din actiunile ordinare la o prima runda de 7,5% fata de actiunile preferentiale.


Roadshow-urile investitorilor urmeaza sa se finalizeze vineri, au spus mai multe surse, dand timp directorilor superiori sa poarte discutii in weekend inainte de a deschide procesul de creare a cartii la inceputul saptamanii viitoare. Un prospect pentru bursa este de asteptat sa fie publicat luni, dupa care investitorii institutionali si privati se pot inscrie la actiunile Porsche.


Interesul investitorilor fata de oferta publica initiala este inca puternic, in ciuda preocuparilor ridicate cu privire la managementul in ceea ce priveste rolul dublu al lui Oliver Blume ca CEO al Volkswagen si Porsche.


Evaluarea Porsche va fi probabil intre 70 de miliarde si 80 de miliarde de euro.


Sursa: reuters.com


La capatul superior al estimarilor, evaluarea Porsche ar fi in continuare mai mica decat cea a producatorului de automobile de lux Ferrari in ceea ce priveste masurile de referinta, desi mai mare decat a altor producatori de automobile premium, potrivit bancherilor care lucreaza la tranzactie.


O evaluare de 65-85 de miliarde de euro ar corespunde unei valori a intreprinderii de 8,5-11,3 de ori castigurile estimate ale Porsche inainte de dobanzi si impozite pentru 2023 si unui raport pret-castig (PE) de 12,6-16,5.


Ferrari tranzactioneaza in prezent la un raport PE de 35 pentru estimarile pentru 2023, conform datelor Refinitiv, dar Mercedes-Benz si BMW tranzactioneaza intre 4,5 si 5 ori pe aceeasi baza, arata datele.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA