Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Productia auto din Europa, in scadere in 2022

S&P Global, ale carui cifre sunt folosite de producatorii de automobile ca instrument de strategie, spune ca productia din Europa scade usor in 2022.



Sursa: spglobal.com


Productia mondiala de automobile pare sa castige avant, conform unei noi prognoze a S&P Global Mobility dar compania de analiza si-a retrogradat perspectivele pentru Europa, pe masura ce deficitul de semiconductori continua si incetinirea cererii reprezinta o problema.


S&P Global Mobility si-a actualizat cea mai recenta prognoza globala, emisa saptamana trecuta, la o crestere anuala de 5,7%, in comparatie cu prognoza de la jumatatea lunii august de crestere de 5,1%, bazata in mare parte pe productia mai mare din China, pe masura ce orasele de acolo ies din blocajele de coronavirus.


Productia chineza este de asteptat sa creasca cu 3,9%, Asia cu 5,5% si America cu 11,7%. Dar perspectiva este diferita pentru Europa. Pentru acest an, productia Europei este de asteptat sa scada cu 0,5%, singura regiune pentru care se estimeaza ca va pierde volum.


Prognoza S&P Global este folosita de multi producatori auto si analisti ca instrument de planificare strategica. La inceputul anului, compania isi retrograda constant previziunile, deoarece deficitul de semiconductori si razboiul din Ucraina continuau sa restranga productia.


„Riscurile cheie pentru productia auto globala par sa se reduca lent, daca nu s-au normalizat inca deoarece lanturile de aprovizionare raman perturbate”, au scris analistii Morgan Stanley. Cu toate acestea, Morgan Stanley a  completat: „Directia de calatorie arata mai buna pentru Asia si mai proasta pentru Europa de Vest”.


Morgan Stanley a evidentiat, de asemenea, cifrele de productie din Germania, cea mai mare piata din Europa, mentionand ca acestea trimiteau „mesaje mixte”. Productia a crescut in august pentru a patra luna la rand, conform grupului industrial VDA, dar productia anuala ramane cu 32% sub nivelul din 2019 inainte de pandemie.


Sursa: motortrend.com


In acelasi timp, comenzile de vehicule in Germania au scazut cu 37% in august, comparativ cu aceeasi luna din 2022,  „sugerand o incetinire a cererii de masini de baza”, a comentat Morgan Stanley.


Banca de investitii a spus ca vede productia germana „inca se redreseaza treptat, dar restantele sunt in scadere”, noile inregistrari in Germania fiind asteptate sa scada cu 10% pentru anul 2022.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA