Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mazda discuta despre incetarea productiei rusesti

Mazda discuta despre incetarea productiei de vehicule la o fabrica de tip joint-venture din Vladivostok, estul Rusiei.



Sursa: reuters.com


Producatorul auto japonez a vandut 30.000 de masini in Rusia anul trecut. Mazda a declarat ca retragerea sa este in discutie, deoarece nu vede nicio cale de a reporni productia in Rusia, in urma rapoartelor din presa japoneza care vorbesc despre decizia companiei de a se retrage.


Mazda a declarat in martie ca exporturile de piese catre fabrica se vor incheia, iar productia va inceta cand stocurile se vor epuiza. Fabrica opereaza cu producatorul rus de automobile Sollers.


Mazda nu a luat o decizie privind incetarea vanzarilor si operatiunilor de intretinere a masinilor in Rusia, dupa cum a anuntat sambata ziarul Nikkei. De asemenea, nu a existat un interval de timp pentru oprirea productiei la uzina din Vladivostok, se arata in ziar.


Mazda si Sollers au inceput productia la fabrica in 2012, dupa ce piata auto din Rusia si-a revenit puternic din criza financiara din 2009.


Fabrica construieste CX 5, Mazda 6 si un vehicul marca Sollers pentru piata rusa. Capacitatea de productie a inceput de la 50.000 de unitati pe an, cu scopul de a creste productia anuala la 70.000.


Sursa: carbuzz.com


Toyota a declarat vineri ca isi va inchide fabrica din Sankt Petersburg, Rusia, pe fondul penuriei de componente si materiale cheie pe fondul sanctiunilor occidentale dupa invazia Ucrainei de catre Rusia.


Piata auto din Rusia s-a prabusit, livrarile scazand cu peste 80% in lunile mai si iunie.


Producatorul Lada AvtoVAZ, pe care entitatile de stat l-au preluat de la Renault, si-a marit cota de vanzari in ultimele luni alaturi de companiile chineze care au umplut golul lasat de marcile occidentale si japoneze.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA