Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW ar putea muta productia din Germania din cauza penuriei de gaze

Grupul VW ar putea transfera productia din Germania si din Europa de Est daca persista o penurie de gaze naturale, cel mai recent semn al crizei energetice declansata de invazia Ucrainei de catre Rusia care ameninta sa zdruncine peisajul industrial al Europei.



Sursa: insideevs.com


VW a declarat joi ca mutarea productiei este una dintre optiunile disponibile pentru acesta pe termen mediu, daca lipsa de gaz dureaza mai mult de aceasta iarna. VW are fabrici importante in Germania, Republica Ceha si Slovacia, care sunt printre tarile europene cele mai dependente de gazul rusesc.


„Ca alternative pe termen mediu, ne concentram pe o localizare mai mare, relocarea capacitatii de productie sau alternative tehnice, similare cu ceea ce este deja o practica obisnuita in contextul provocarilor legate de penuria de semiconductori si alte intreruperi recente ale lantului de aprovizionare”, a declarat intr-un comunicat Geng Wu de la Volkswagen Consulting, compania de consultanta interna a producatorului auto.


Sud-vestul Europei sau zonele de coasta din nordul Europei, ambele avand un acces mai bun la marfurile maritime de gaz natural lichefiat, ar putea fi beneficiarii oricarei schimbari de productie, dupa cum a declarat un purtator de cuvant al VW.


VW opereaza fabrici de masini in Portugalia, Spania si Belgia, tari care gazduiesc terminale GNL.


VW a spus ca ar trebui sa poata mentine productia in urmatoarele 5 pana la 6 luni daca Germania continua sa-si umple rezervele de gaze, dar cresterea preturilor la energie si instabilitatea retelelor lantului de aprovizionare prezinta un risc pentru productia globala.


Furnizorii din zonele consumatoare de energie, cum ar fi sticla si substantele chimice, nu vor putea suporta pentru mult timp cresterea preturilor la gaz si electricitate, au avertizat directorii VW.


Desi majoritatea pieselor auto fabricate in Europa sunt folosite de fabricile europene, unele sunt expediate catre fabrici din strainatate. Doar o singura piesa lipsa poate opri productia, asa cum arata consecintele deficitului de semiconductori din ultimii ani.


VW a spus ca este ingrijorat de efectul pe care preturile mari la gaze l-ar putea avea asupra furnizorilor. „Politicienii trebuie, de asemenea, sa stopeze explozia necontrolata in prezent a preturilor la gaze si energie electrica”, a declarat Thomas Steg, seful de relatii externe al companiei.


„In caz contrar, companiile mici si mijlocii consumatoare de energie in special vor avea probleme majore in lantul de aprovizionare si vor trebui sa reduca sau sa opreasca productia”, a spus acesta.


Sursa: fortune.com


Decizia Rusiei de a limita livrarile de gaz catre Europa ca raspuns la sanctiunile europene impotriva Moscovei din cauza invaziei Ucrainei a starnit ingrijorarea ca Germania ar putea fi fortata sa-si rationaleze combustibilul.


Cu toate acestea, stirile recente conform carora nivelurile de stocare a gazelor au atins 90% inainte de termen au alinat temerile de penurie acuta in aceasta iarna, dar Germania se confrunta cu o provocare in a reinnoi rezervele epuizate vara viitoare fara contributii din partea Rusiei.


Depozitele europene de gaze sunt acum pline cu 85,6%, cu stocurile in Germania aproape de 90%, au aratat datele de la Gas Infrastructure Europe, dar cum va arata imaginea dupa iarna aceasta este mai putin clara.


Daca livrarile de gaze catre Germania din Rusia prin conducta Nord Stream 1 nu se reiau, VW se asteapta la lipsuri de gaze naturale din iunie 2023.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA