Facturile mai mari la energie i-au determinat pe producatorii auto din Marea Britanie sa transfere costurile in crestere catre clienti, sa intarzie sau sa anuleze investitiile majore.

Sursa: autocar.co.uk

Producatorii auto din Marea Britanie au observat cresterea costurilor energiei cu aproximativ 100 de milioane de lire sterline (109 milioane de dolari) in acest an, sau cu 50%, alimentand ingrijorarile majoritatii producatorilor cu privire la viitorul operatiunilor lor, dupa cum arata un studiu realizat de Societatea Producatorilor si Comerciantilor de Autovehicule.

Facturile mai mari la energie au determinat 9 din 10 producatori auto sa transfere costurile in crestere catre clienti, in timp ce multi au intarziat sau au anulat investitii majore.

Productia auto din Marea Britanie a crescut pentru a patra luna consecutiv in august, desi a ramas cu 46% sub nivelurile anterioare pandemiei, a declarat joi SMMT.

„In timp ce inca o luna de crestere a productiei de automobile din Marea Britanie este o veste buna si o dovada a eforturilor sectoriale de a depasi deficitele lantului de aprovizionare, aceasta umbreste ceea ce este un mediu extrem de dur si incert”, a declarat Mike Hawes, CEO-ul SMMT. „Volumele au scazut dramatic, iar firmele sunt nevoite sa ia masuri drastice pentru a-si proteja afacerile in fata nenumaratelor provocari.”

Aproape o treime dintre masinile construite in Marea Britanie in luna august au fost fie full-electric, plug-in hybrid sau hybrid, pe masura ce trecerea la vehiculele electrice creste. Productia de vehicule full-electrice s-a dublat, iar acum reprezinta aproape una din 10 masini produse, potrivit cifrelor.

Sursa: carwow.co.uk

Jumatate dintre producatorii de automobile chestionati au fost ingrijorati de capacitatea lor de a recruta personal intr-un moment in care trecerea la vehicule cu emisii zero necesita investitii mai mari in competentele si tehnologiile necesare pentru tranzitie.

Industria auto din Marea Britanie se lupta de ani de zile, lovita de criza de la Brexit dar si pandemia de COVID-19.

Deficitul global de cipuri care a stirnit productia in ultimii doi ani se relaxeaza, insa inflatia mai rapida si  crestere economica redusa prezinta noi obstacole.