Polestar si Tesla si-au vazut vanzarile in Germania crescand, pe masura ce vanzarile de masini electrice au continuat sa creasca.

Sursa: insideevs.com

Vanzarile de masini noi au crescut in Germania cu 14% in septembrie, pe masura ce restantele in ceea ce privesc livrarile s-au diminuat si cererea de masini electrice a continuat sa creasca.

Inregistrarile lunare au fost de 224.816 de vehicule, potrivit datelor de la autoritatea de transport auto KBA publicate joi.

Vanzarile de vehicule complet electrice au crescut cu 32%. Vanzarile de vehicule diesel au crescut cu 22%, dar cota de piata a dieselului a fost sub cea a masinilor pur electrice.

Asociatia importatorilor VDIK a declarat ca aceasta crestere cu doua cifre din septembrie este incurajatoare, dar a avertizat ca aceasta s-a datorat in mare parte unei luni extrem de slabe si a producatorilor de automobile care au onorat comenzile acumulate in lunile precedente, cand razboiul din Ucraina si deficitul de microcipuri au afectat productia.

Nivelul noilor inmatriculari in septembrie raman cu mult sub o medie pe termen lung, a declarat presedintele VDIK, Reinhard Zirpel, intr-un comunicat.

Marca Polestar a fost cel mai mare castigator lunar, cu inregistrari in crestere cu 115%. Cresterea Tesla a numarului de inmatriculari a fost a doua cea mai mare, cu 74%.

Sursa: businessinsider.com

Alti castigatori lunari au inclus Audi si Dacia, ambele in crestere cu 72%, DS in crestere cu 65%, Skoda in crestere cu 53%, Land Rover in crestere cu 48% si Alfa Romeo, in crestere cu 46%.

Marcile premium germane au avut o luna mixta, Mercedes-Benz a crescut cu 46%, in timp ce vanzarile BMW au ramas constante. Marca VW, liderul pietei germane, a inregistrat o crestere a inmatricularilor cu 30%, in timp ce Ford a crescut cu 22% iar Opel a scazut cu 16%.

„Soldul dupa trei trimestre din 2022 este ingrijorator. Pentru prima data, vanzarile de autoturisme sunt sub 2 milioane de unitati dupa noua luni. Piata are nevoie urgenta de stimulente pozitive din conditiile-cadru stabile si sprijinul consumatorilor in fata cresterii costurilor energiei si a vietii”, a spus Zirpel de la VDIK.