Tesla a depasit numarul de inmatriculari de vehicule electrice in Germania pana in septembrie, depasind VW cu 6.000 de vehicule.

Sursa: playtech.ro

Tesla a depasit numarul de inmatriculari de vehicule complet electrice in Germania in primele noua luni ale acestui an, cu aproape 38.458 de modele vandute, dupa informatiile autoritatii federale de transport auto.

Inmatricularile de vehicule electrice ale Tesla au crescut cu aproape 50% fata de perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, in timp ce VW au scazut cu 40% la putin peste 32.326, in conformitate cu o scadere mai ampla la majoritatea marcilor Grupului VW de pe cea mai mare piata auto din Europa.

Doar Audi si Seat au inregistrat o crestere a numarului de masini electrice cu baterie inmatriculate in Germania printre marcile Grupului VW, arata datele de la autoritatea auto KBA.

La nivel global, VW Group a observat ca livrarile totale de vehicule electrice sale au crescut cu 25% in ianuarie-septembrie fata de un an mai devreme, dupa cum arata cifrele publicate de producatorul auto, saptamana trecuta.

Dar blocajele din lantul de aprovizionare au lovit grupul in mod deosebit in Europa, unde inflatia si cresterea costurilor cu energia afecteaza totodata si cererea.

La toate tipurile de vehicule cu motor cu combustie, hibrid si complet electric livrarile de vehicule ale Grupului VW au scazut la nivel global cu 13% in acest an, a raportat producatorul de automobile saptamana trecuta, Europa fiind cea mai grav afectata regiune.

Sursa: insideevs.com

 

 

 

 

„Situatia tensionata a aprovizionarii de componente a dus in mod repetat la ajustari ale productiei. Ne asteptam la o stabilizare a ofertei in cursul anului viitor”, a spus un purtator de cuvant al VW despre date.

Tesla a inregistrat livrari record la nivel global, dar s-a luptat si cu provocarile logistice si a livrat mai putin in trimestrul al treilea decat se asteptau analistii.