Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Kia, cel mai recent producator auto care ia in calcul plecarea din Rusia

Producatorul auto Kia s-ar alatura celor de la VW, Toyota, Renault, Nissan, Hyundai si Mazda care au plecat sau intentioneaza sa-si reduca expunerea in Rusia dupa invazia Ucrainei.



Sursa: motor.es


Kia vede o volatilitate in crestere in Rusia odata cu razboiul prelungit din Ucraina si in cel mai rau caz, isi poate inchide complet afacerea.


„Daca ma intrebati care ar fi un factor negativ pentru vanzari, as spune ca volatilitatea din Rusia, care ar putea accelera anul viitor si piata auto in sine s-ar putea inchide complet pentru o perioada”, a declarat Woo-Jeong Joo, vicepresedintele executiv al Kia.


Vanzarile Kia in Rusia au scazut cu aproape 65% in acest an pana in septembrie, cu aproximativ 57.000 de masini livrate in tara, fata de o scadere de 4,1% a vanzarilor la nivel global.


Kia produce masini in Rusia la o fabrica din Sankt Petersburg condusa de afiliatul Hyundai Motor. Unitatea are o capacitate anuala de 200.000 de masini si are aproximativ 2.200 de angajati, potrivit site-ului Hyundai.


Kia a raportat marti un profit operational pentru al treilea trimestru, care a ratat estimarile medii ale analistilor. Producatorul de automobile s-ar alatura unei lungi liste de companii care isi vor reduce, de asemenea, expunerea in Rusia, dupa invadarea Ucrainei de la sfarsitul lunii februarie.


Grupul Volkswagen cauta un investitor care sa preia fabrica sa din Kaluga, unde productia a fost oprita la scurt timp dupa inceputul razboiului din Ucraina.


Toyota Motor a declarat ca va inceta productia de vehicule in tara. Mazda Motor are in vedere o iesire definitiva, dupa cum a declarat firma japoneza.


Sursa: reuters.com


Nissan a declarat ca isi va preda afacerile din Rusia unei entitati de stat pentru 1 euro (0,97 dolari), inregistrand o pierdere de aproximativ 687 de milioane de dolari.


Renault a decis sa-si vanda pachetul majoritar de actiuni din AvtoVAZ unui institut de stiinta rus. Totusi, acordul include o optiune de sase ani de rascumparare a mizei.


Kia a fost marca cu numarul 2 vandut in Rusia anul trecut, modelele sale detinand o cota de 12,3%, urmand rivalul local AvtoVAZ cu o cota de 21%, potrivit cifrelor AEB din Moscova. Hyundai s-a clasat pe locul trei, cu o cota de 10%.


Anul trecut, Kia a avut patru masini in clasamentul din top 25 de vanzari din tara, condusa de Rio cu un volum de 82.941 de vehicule, arata cifrele AEB.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA