Audi va fi partener oficial Sauber pentru intrarea in Formula 1 din 2026.

Sursa: skysports.com

Audi a fost de acord sa cumpere un pachet de actiuni la Sauber Group, cu sediul in Elvetia, a carui echipa va deveni parte din fabrica a producatorului auto german in Formula 1 din 2026. Nu au fost dezvaluite detalii financiare in declaratiile oferite.

Sauber este implicata in Formula 1 din 1993 si in prezent concureaza cu motoarele Ferrari, sub numele de Alfa Romeo, membra a grupului Stellantis.

Audi , detinuta de Volkswagen Group, a anuntat in august ca va intra in cursele de Formula 1 in conformitate cu noile reguli de motor care vor veni in 2026, cu propria sa unitate de putere care urmeaza sa fie construita in Neuburg, Bavaria.

„Impreuna vrem sa scriem urmatorul capitol din 2026”, a spus Adam Baker, CEO Audi Formula Racing.

Sauber Motorsport a declarat intr-un comunicat ca echipa va continua sa foloseasca motoare Ferrari in urmatoarele trei sezoane pana cand regulile se vor schimba.

„Audi este cel mai bun partener strategic pentru grupul Sauber”, a declarat presedintele consiliului de administratie al Sauber Holding, Finn Rausing, miliardarul suedez a carui familie detine compania de ambalare Tetra Laval. „Este clar ca impartasim valori si o viziune comune si asteptam cu nerabdare sa ne atingem obiectivele intr-un parteneriat puternic si de succes”.

Sursa: theguardian.com

Porsche, care a fost listat recent la Frankfurt, discuta in continuare cu echipele despre intrarea in Formula 1 dupa ce discutiile cu campionii Red Bull s-au intrerupt, a declarat saptamana trecuta organismul de conducere.

Urmatoarea generatie de unitati de putere din Formula 1 va avea mult mai multa putere electrica si va folosi combustibili 100% durabili din 2026.

Formula 1 urmareste, de asemenea, sa obtina o amprenta neta de carbon zero pana in 2030, despre care presedintele Audi, Markus Duesmann, a declarat in august ca este o „conditie limita” pentru intrarea producatorului auto.