Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault tinteste o evaluare de 10 miliarde de dolari pentru afacerile cu vehicule electrice

Renault urmareste o evaluare de aproximativ 10 miliarde de euro pentru afacerea cu vehicule electrice pe care producatorul francez de automobile o creeaza ca entitate de sine statatoare.



Sursa: newsinfrance.com


Producatorul auto valoreaza in prezent 9 miliarde de euro si ar putea fi dificil pentru el sa obtina o evaluare pentru departamentul sau de vehicule electrice care sa fie mai mare decat propria sa capitalizare de piata. Compania pregateste entitatea EV si software pentru o potentiala oferta publica initiala pe bursa Euronext Paris candva, anul viitor.


Delimitarea entitatii, numita Ampere, face parte dintr-o revizuire pe care CEO-ul Luca de Meo o va prezenta investitorilor saptamana viitoare. Separarea afacerii cu vehicule electrice de operatiunile traditionale ale Renault cu motoare cu ardere are loc in timp ce producatorul Zoe si Clio incearca o tranzitie dificila catre vehicule electrice, deoarece o posibila recesiune este preconizata in Europa.


Noua entitate Ampere a fost in centrul discutiilor dintre Renault si partenerul japonez Nissan, in timp ce cele doua companii incearca sa remodeleze o alianta veche de doua decenii.


Nissan ar putea investi intre 500 si 750 de milioane de dolari pentru o participatie de aproximativ 15% in Ampere, dar acordul se bazeaza pe o intelegere mai ampla care ar duce Renault sa-si reduca propria actiune de 43% din Nissan la aproximativ 15% in timp pentru a reechilibra alianta.


Discutiile sunt in curs de desfasurare, iar evaluarea lui Ampere a fost printre punctele conflictuale in discutiile cu Nissan, care a atins, de asemenea, probleme legate de proprietatea intelectuala. Renault valoreaza in prezent 9 miliarde de euro si ar putea fi dificil pentru producatorul de automobile sa obtina o evaluare pentru Ampere mai mare decat propria sa capitalizare bursiera.


Sursa: autoevolution.com


De Meo va oferi, de asemenea, saptamana viitoare detalii despre mostenirea afacerii Renault cu motoare cu ardere, numita Horse, care este de asemenea in curs de dezvoltare. Renault ar putea anunta un acord cu Zheijiang Geely Holding din China pentru detinerea in proportie de 50-50 a Horse pana cand alti investitori vor face investitii suplimentare.


Ampere va avea sediul in Franta si va avea aproximativ 10.000 de angajati. Entitatea Horse cu Geely ar avea sediul in afara Frantei si ar avea, de asemenea, un personal de aproximativ 10.000.


Guvernul francez, care detine 15% din Renault, a fost informat in detaliu despre planuri.


Separarea celor doua afaceri va duce probabil la „o mai buna alocare a capitalului si, in cele din urma, la randamente imbunatatite pentru actionari”, a scris analistul Stifel Pierre-Yves Quemener.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA