Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar Land Rover reia comercializarea la capacitate normala

Jaguar Land Rover va relua cheltuielile de marketing dupa ce nivelul de productie pentru modelele cheie a inceput sa revina la normal.



Sursa: media.jaguarlandrover.com


Producatorul auto si-a redus cheltuielile de marketing in ultimele luni, deoarece se straduia sa onoreze comenzile pentru modele la cerere, cum ar fi noul Range Rover, Range Rover Sport si Land Rover Defender, din cauza penuriei de cipuri si a unei cresteri lente a productiei noului Range.


„Nu am comercializat intr-adevar aceste masini sau vreunul dintre vehiculele noastre in ultimele 12 luni din cauza ofertei”, a spus directorul financiar Adrian Mardell investitorilor.


JLR a avut 205.000 de comenzi neexecutate in perioada iulie-septembrie, similar cu suma pe care a avut-o in trimestrul precedent. Dintre acestia 72% au fost pentru Range Rover, Range Rover Sport si Defender, a declarat compania.


„Suntem mai siguri de aprovizionare din ianuarie”, a spus Mardell. „In momentul in care oferta incepe sa se imbunatateasca, anticipam si alte investitii, cum ar fi marketingul fix, pentru a genera mai multe comenzi, pe care in mod deliberat nu le generam astazi.”


In general, industria auto, a reusit sa economiseasca bani pe toate aspectele promovarii vanzarilor, strangerea pieselor, inclusiv semiconductorii, reducerea productiei si cresterea timpilor de comanda.


JLR a fost defavorizat mai mult decat majoritatea producatorilor in legatura cu segmentul semiconductorilor in special, ceea ce a determinat-o sa negocieze direct cu producatorii de cipuri pentru a asigura aprovizionarea pe termen lung. Un furnizor de cipuri si-a rupt contractul cu producatorul de automobile in septembrie, ceea ce „a afectat dramatic” productia in aceasta luna, a declarat Mardell. Relatiile cu producatorul de cipuri au fost restabilite de atunci, a spus compania.


Sursa: media.jaguarlandrover.com


JLR isi concentreaza atentia asupra cresterii productiei celor mai profitabile modele Range Rover si Range Rover Sport, iar vanzarile crescute ale Range Rover au contribuit la cresterea veniturilor la 5,3 miliarde de lire sterline in ultimul trimestru, in crestere cu 36% fata de acelasi trimestru al anului precedent.


Producatorul auto a inregistrat si o pierdere redusa de 173 de milioane de lire sterline, de la 302 milioane de lire sterline in acelasi trimestru a anului trecut.


Range Rover a fost al treilea cel mai vandut trimestru al JLR dupa Land Rover Defender si Range Rover Evoque, cu vanzari de 12.157 unitati, in crestere de la 5.936 in trimestrul anterior, conform cifrelor JLR.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA