Toyota va dezvalui hybrid Prius de generatia a cincea miercuri, printr-o legatura video globala.

Sursa: motor1.com

Producatorul auto va dezvalui noul sau hybrid Prius pe 16 noiembrie. Nu s-au oferit alte informatii inainte de dezvaluire, in afara de imagini teaser, dintre care una includea inscriptia Hybrid Reborn.

Prius a fost primul model hybrid global al Toyota cand a fost lansat in 1997, iar masina a devenit un pionierat pentru proprietatile de economisire a combustibilului ale sistemelor de propulsie electrificate. De atunci, Toyota a implementat sisteme de propulsie hybrid in majoritatea vehiculelor sale din Europa, ceea ce a contribuit la o reducere a vanzarilor de Prius, la niveluri foarte scazute in regiune.

Producatorul de automobile a retras Prius-ul din Europa anul acesta, dupa ce a vandut doar 2.291 in 2021, potrivit cifrelor analistilor de piata Dataforce. Toyota Corolla a fost a doua cea mai vanduta masina compacta din regiune in ultimele noua luni pana in septembrie, cu 101.417 de unitati vandute.

Toyota a explicat anterior popularitatea redusa a lui Prius subliniind vanzarile in scadere in categoria mijlocii. Actuala Prius se incadreaza chiar sub dimensiunile unei masini de dimensiuni medii cu o lungime de 4.540 mm.

Sursa: torquenews.com

Toyota a dezvaluit pentru prima data generatia actuala Prius in 2015. A fost unul dintre primele vehicule din cadrul grupului care a folosit noua arhitectura globala de vehicule TGNA, care se asteapta, de asemenea, sa sustina noua masina.

Toyota si-a prezentat spatiul interior mai mare si a imbunatatit economia de combustibil, dar succesul masinii a fost impiedicat de designul sau provocator.

Se asteapta ca Toyota sa sporeasca atractivitatea vizuala a noului Prius in acelasi mod in care a renuntat la aspectul ciudat al masinii sale originale cu celule de combustibil Mirai, cand a introdus un model de a doua generatie.