Aproape Masini

Acum avem si magazin online

InoBat Slovacia ar putea construi o fabrica de baterii in Serbia

InoBat Slovacia se concentreaza pe extinderea lenta pe masura ce obtine contracte cu clientii.



Sursa: electrive.com


Producatorul slovac de baterii InoBat a declarat ca a semnat declaratii de intentie cu guvernul sarb pentru a construi o fabrica de baterii pentru vehicule electrice in tara balcanica, cu o capacitate de pana la 32 gigawati/ora. Centrala ar urma sa se deschida cu o capacitate initiala de 4 GWh in 2025.


Guvernul sarb a fost de acord sa ofere finantare de pana la 419 de milioane de euro (431 de milioane de dolari), inclusiv granturi si stimulente fiscale pentru a sprijini proiectul, a declarat InoBat. Desi acordul nu este definitiv, unele surse sustin ca in curand va fi realizata aceasta finantare.


InoBat a spus ca vrea sa construiasca o gigafabrica in Europa de Vest si una in Europa de Est. Luna trecuta, InoBat a declarat ca a semnat o declaratie de intentie cu guvernul Spaniei pentru a construi o gigafabrica in Valladolid.


Declaratia nu este un acord finalizat si alte locatii, inclusiv Marea Britanie, sunt luate considerare pentru fabrica InoBat din Europa de Vest, nu doar Slovacia.


Unele startup-uri europene de baterii s-au luptat sa stranga miliarde pentru gigafabrici uriase, in timp ce altele, precum InoBat, se concentreaza pe extinderea lenta, pe masura ce obtin contracte cu clientii.


Sursa: balkangreenenergynews.com


InoBat va deschide o linie pilot de 45 de megawati la Bratislava la inceputul anului viitor pentru a produce baterii de inalta performanta pe care clientii sa le testeze si declara ca a semnat acorduri cu clientii, inclusiv cu dezvoltatorul german de taxiuri Lilium in valoare de 500 de milioane de euro pana in 2030.


Compania isi propune sa construiasca capacitatea de productie a bateriilor in trepte de 4 GWh incepand din 2025, costand aproximativ 350 de milioane de euro fiecare, pe masura ce se semneaza contracte.


InoBat planuieste, de asemenea, o unitate de cercetare si dezvoltare din SUA in Indiana, care s-ar putea extinde intr-o gigafabrica, intr-un joint venture cu compania fintech Ideanomics.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA