Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Proprietarii de vehicule electrice vor plati taxa rutiera in Marea Britanie

Ministrul de Finante din Marea Britanie a declarat ca vehiculele electrice nu vor mai fi scutite de taxa rutiera din 2025.



Sursa: parkers.co.uk


Ministrul de Finante al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a declarat ca Marea Britanie va introduce taxe rutiere pentru masinile electrice incepand cu 2025, punand sfarsit unei scutiri care era menita sa stimuleze adoptarea vehiculelor cu emisii zero.


Vehiculele electrice nu vor mai fi scutite de accizele vehiculelor, a declarat Hunt joi, in timp ce a dezvaluit o serie de cresteri de taxe si reduceri de cheltuieli menite sa acopere o gaura de 55 de miliarde de lire sterline in finantele publice ale Marii Britanii. Cancelarul Finantelor a spus ca vehiculele electrice vor avea in continuare cote mai mici de impozitare a masinilor iar guvernul va limita cresterea ratelor la un punct procentual pe an, timp de trei ani incepand cu 2025.


Marea Britanie intentioneaza sa puna capat vanzarilor de masini noi alimentate numai cu motoare pe benzina si diesel incepand cu 2030 iar producatorii de automobile au cerut de multa vreme stimulente pentru a incuraja adoptarea vehiculelor electrice. Eliminarea treptata a scutirii de taxe rutiere urmeaza dupa reducerea subventiilor pentru vehiculele electrice din Marea Britanie.


„Perspectiva unor costuri suplimentare de exploatare va indeparta mai multi potentiali cumparatori de vehicule electrice atunci cand alte stimulente sunt abandonate si facturile mari la energie erodeaza avantajele trecerii la electricitate”, a declarat Ian Plummer, director comercial la piata online Auto Trader Group.


Sursa: topgear.com


Masurile anuntate joi vor „penaliza in mod nejustificat” tehnologiile vehiculelor noi si mai scumpe, a declarat intr-un comunicat Societatea Producatorilor si Comerciantilor de Automobile (SMMT).


„Recunoastem ca toti proprietarii de vehicule ar trebui sa-si plateasca cota echitabila din impozit, cu toate acestea, masurile anuntate astazi semnifica faptul ca acei viitori cumparatori de masini electrice si furgonete dar si proprietarii actuali, se vor confrunta cu o crestere semnificativa a accizelor pe vehicule”, a spus Mike Hawes, CEO-ul SMMT.


„Avem nevoie de un cadru care sa incurajeze consumatorii si intreprinderile sa cumpere vehicule electrice”, a adaugat Hawes.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA