Se zvoneste ca VW ar fi in discutii cu posibili investitori pentru listarea la bursa a diviziei sale de baterii si vehicule electrice.

Sursa: theguardian.com

Grupul Volkswagen poarta discutii cu investitorii pentru a se alatura diviziei sale de baterii inainte de o posibila oferta publica initiala partiala (IPO) a filialei, au declarat pentru Reuters doua persoane familiare cu problema.

Ideea este de a aduce investitori inainte de IPO, astfel incat VW sa poata evalua modul in care divizia numita PowerCo ar putea fi evaluata intr-o potentiala tranzactie, au spus sursele, adaugand ca VW lucreaza cu consilieri la o potentiala structura a tranzactiei.

Datorita incasarilor pe care le-a primit din IPO de succes a producatorului sau de masini sport Porsche, VW nu se simte sub presiune sa stranga fonduri suplimentare pentru transformarea sa la electrificare.

In timpul primei zile de tranzactionare a Porsche, directorul financiar al VW, Arno Antlitz, a declarat ca producatorul auto se gandeste sa formeze parteneriate strategice in urmatorul an sau in urmatorii doi ani, ca un pas catre o posibila listare a functionarii bateriilor PowerCo.

VW a alocat 20 de miliarde de euro (21 de miliarde de dolari) pentru investitii in afacerea sa cu celule de baterii, unitatea PowerCo gestionandu-si productia si cercetarea bateriilor de la minerit la reciclare si proiecte, inclusiv sisteme de stocare a energiei.

Fostul CEO VW, Herbert Diess, a propus ideea unei cotari in mai anul trecut, ca mijloc de finantare a planurilor de extindere a bateriilor ale producatorului auto.

Sursa: capital.com

Reteaua de statii de incarcare a VW din SUA, Electrify America, in care Siemens a investit o suma mica de trei cifre, ar putea servi drept model pentru participarea investitorilor, dupa cum se arata in declaratii.

In septembrie, VW a anuntat o asociere intre PowerCo si grupul belgian de tehnologie a materialelor circulare Umicore pentru a stabili un lant de aprovizionare la scara larga pentru materiale durabile pentru baterii.

Parteneriatul va investi 3 miliarde de euro in noi capacitati de productie, cu scopul de a produce materiale pentru baterii pentru peste 2 milioane de masini complet electrice pe an, pana la sfarsitul deceniului.