Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alfa Romeo va vinde Tonale ca hybrid plug-in doar in SUA

Alfa Romeo a renuntat la planurile de a vinde crossover-ul sau Tonale in SUA cu un motor puternic pe benzina de 2 litri, optand in schimb sa vanda doar o varianta hybrid plug-in a modelului.



Sursa: alfaromeo.ro


La test drive-ul Tonale de pe 14 noiembrie, CEO-ul Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, a declarat ca Tonale va fi vandut doar in SUA cu acelasi motor hybrid plug-in oferit in Europa.


Decizia este o anulare de planuri ale lui Imparato, care anul trecut a declarat ca Tonale pentru piata din SUA va avea un motor turbo pe benzina de 256 CP si 2,0 litri cu o transmisie automata cu noua trepte cuplata cu tractiune integrala.


Sistemul de propulsie hibrid plug-in de 275 CP al lui Tonale combina un motor pe benzina de 1.3 litri, in patru cilindri, de 177 CP, cu un motor electric de 122 CP (90 kW). Motorul electric imbunatateste economia de combustibil a crossover-ului si ii reduce emisiile de CO2 la 26-33 de grame pe km.


Modelul-sora, Dodge Hornet, va primi motorul de 2,0 litri, non-hybrid. Hornet va fi, de asemenea, vandut cu aceeasi transmisie plug-in precum Tonale.


Un purtator de cuvant al Alfa Romeo a declarat ca motivul pentru care marca a decis acum sa vanda doar plug-in-ul Tonale in SUA a fost in principal din cauza necesitatii de a reduce emisiile de CO2, in special in asa-numitele state CARB. Acestea sunt statele care urmeaza regulile stricte de emisie introduse treptat de California.


Imparato a spus ca sistemul de propulsie plug-in Tonale „nu este doar un alt motor, este o nevoie existentiala.”  De asemenea, va permite sa creasca vanzarile pe pietele europene de vest si de nord, cum ar fi Germania, Franta, Tarile de Jos si Norvegia, unde plug-in-urile sunt populare.


Tonale este deja la vanzare in majoritatea tarilor europene cu doua sisteme de propulsie mild-hybrid pe benzina si o varianta diesel. Potrivit Dataforce, 4.889 de unitati au fost vandute pana in septembrie.


Sursa: thedrive.com


Imparato a spus ca Alfa Romeo a primit 35.000 de comenzi in Europa pentru variantele mild-hybrid. Alfa Romeo a evitat o accelerare rapida a productiei pentru a obtine calitate maxima inca de la inceput, a adaugat acesta.


Vanzarile plug-in-ului Tonale anul viitor vor fi limitate de disponibilitatea limitata a bateriilor. Alfa va primi doar 35.000 de baterii de la producatorul chinez de baterii CATL anul viitor, a comentat Imparato, adaugand: „S-ar putea sa reusim sa vindem intreaga productie din 2023 in cateva luni”.


Imparato a declarat ca are incredere ca Alfa Romeo va incheia anul cu un portofoliu general de comenzi de sase luni de productie. Livrarile in 2022 vor fi cu 20% mai mari decat in ​​2021, a spus el.


Un mic crossover bazat pe aceleasi baze ale Jeep Avenger recent dezvaluit va urma in 2024 iar primul model electric al Alfa Romeo va fi lansat in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA