Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW se asteapta ca 2023 sa fie mai dificil decat 2022

Directorul financiar al Grupului VW, Arno Antlitz, a declarat ca se asteapta ca anul viitor sa fie „si mai provocator” decat 2022, pe masura ce inflatia si o inrautatire a perspectivelor economice reduc cererea.



Sursa: volkswagen.ro


Antlitz a declarat ca VW va trebui sa imbunatateasca productivitatea si sa scada costurile fixe, deoarece producatorul auto nu poate transfera pe deplin consumatorilor costurile crescande cu materiile prime si energie.


Desi se asteapta ca industria sa continue sa creasca, Antlitz a spus ca va fi cu o singura cifra: „Ne asteptam la o crestere mica in industrie pentru 2023″.


Producatorii de automobile, care se lupta cu deficitul sever de cipuri si cu cresterea costurilor de intrare in acest an, se bazeaza pe reducerea blocajelor in aprovizionare anul viitor pentru a ajuta la cresterea livrarilor, chiar daca cererea scade.


Antlitz a spus ca VW are inca registre complete de comenzi care vor sprijini vanzarile in prima jumatate a anului viitor. Pe masura ce mai multe masini ies la vanzare, producatorul auto se asteapta ca va fi mai greu sa transfere costurile crescute din preturile mai mari ale intrarilor.


VW este, de asemenea, sub presiune sa-si intoarca impulsul EV, care a fost afectat de o neintelegere interna si de intarzieri ale software-ului care au intarziat lansarea modelelor cheie Audi si Porsche.


CEO Oliver Blume a reevaluat unele dintre strategiile stabilite de predecesorul sau, Herbert Diess, care a impulsionat proiecte cu o viteza ambitioasa in incercarea de a ajunge din urma cu Tesla. Printre sarcinile cele mai presante se numara rezolvarea problemelor din unitatea sa de software Cariad, unde esecurile au facut ca VW sa intarzie proiectul cheie al masinii electrice Trinity cu cel putin doi ani.


Sursa: handelsblatt.com


Viteza cu care unitatea Cariad de la VW poate dezvolta diferite platforme software va determina ce vehicule electrice pot fi construite in ce fabrici.


Antlitz a declarat Cariad ca este inca o parte integranta a strategiei VW. El a adaugat ca unul dintre cele mai dificile obstacole financiare pentru producatorul de automobile este afacerea cu baterii, cu o suma mare de investitii initiale.


Supranumita PowerCo, divizia urmeaza sa se intinde pe sase fabrici doar in Europa si ar putea fi urmatoarea zona in care VW va cauta finantare externa.


La fel ca alti producatori de automobile, inclusiv Tesla si Mercedes-Benz, VW se confrunta cu o inrautatire a perspectivelor in China, cea mai mare piata de vehicule electrice din lume. VW si-a redus luna trecuta tinta de vanzari acolo cu aproximativ 14%, in timp ce Mercedes a redus preturile iar Tesla a oprit productia modelului Y la Shanghai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA