Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia lanseaza primul hibrid – Jogger

Dacia va incepe sa preia comenzi in ianuarie pentru prima optiune de propulsie hibrida a marcii Renault Group, disponibila pe crossover-ul compact Jogger.



Sursa: dacia.ro


Dacia va oferi pe Jogger sistemul E-Tech complet hybrid, reducand emisiile la 108 grame de CO2 pe km.


Jogger full-hybrid va folosi sistemul hybrid E-Tech al Grupului Renault, care se bazeaza pe un motor pe benzina de 1,6 litri cu 4 cilindri de 90 CP, cu doua motoare electrice care produc un total de 50 CP. O baterie de 1,2 kilowati/ora este instalata sub bancheta din spate.


Pretul de baza va fi de 24.600 de euro ceea ce face  ca Jogger sa fie cel mai scump model Dacia. Modelele nehibride incep de la 16.990 de euro in Franta.


Modelul hybrid, numit Jogger Hybrid 140, are emisii incepand de la 108 grame per km de CO2, comparativ cu 118-130 g/km pentru modelele Jogger nehibride. Dacia spune ca versiunea hybrid poate parcurge 900 km cu un singur rezervor de benzina in ciclul mixt WLTP.


In conformitate cu strategia Dacia de a utiliza tehnologia dovedita a Aliantei Renault-Nissan, Jogger va folosi sistemul hybrid E-Tech la patru ani dupa ce a aparut pentru prima data pe Renault Clio in 2019. Este disponibil in configuratie similara pe SUV-ul mic Renault Captur si Crossover compact Arkana.


Cel mai recent sistem E-Tech, cu un motor mai mic pe benzina si un motor electric mai mare si o baterie care ofera emisii mai mici de CO2, debuteaza pe SUV-ul compact Renault Austral.


Jogger, care a fost lansat in martie anul trecut , a fost un succes pentru Dacia pastrand totusi preturi cu mii de euro mai mici decat concurenta.


Sursa: dacia.ro


Dacia a declarat ca a primit 83.000 de comenzi pentru Jogger-ul construit in Romania, cu 51.000 de livrari. Aproximativ doua treimi din comenzi sunt pentru cel mai inalt nivel de echipare, spune Dacia, iar 55% dintre cumparatori aleg modelul cu sapte locuri (cinci locuri sunt standard).


Aproximativ doua treimi dintre clientii Jogger opteaza pentru un model cu dublu combustibil GPL cu 100 CP, cu preturi GPL in Europa cu aproximativ 50% mai mici pe litru decat benzina fara plumb.


Crossover-urile dar si SUV-urile compacte cu optiuni full-hybrid includ doua modele Renault: Arkana, un crossover fastback care incepe de la 31.800 de euro in Franta iar Austral, la 39.900 euro. Nissan Qashqai, care foloseste sistemul E-Power diferit de cel al lui Renault, incepe de la 31.300 de euro. Toyota are doua modele hibride in segment: crossover-ul C-HR  care incepe de la 32.750 de euro, in timp ce RAV-4 mai mare incepe de la 44.500 de euro.


Segmentul a fost condus in prima jumatate de jumatate de Hyundai Tucson, cu 78.160 de vanzari pana in iulie.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA